Put your ad code here

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Το δικό μου "SURVIVOR"

HeaderPosts HeaderStaticPosts

Στις 25 Μαρτίου του 2015 δεν άντεξα άλλο το ζυγό και έκανα και εγώ την δική μου επανάσταση μετά από 32 χρόνια «σκλαβιάς και φυλακής»
Πέταξα το τσιγάρο από τη ζωή μου.
Ξερίζωσα αυτήν την καταστροφική συνήθεια.
Ναι και σήμερα γιορτάζω 2 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.
Και εγώ, όπως και πολλά παιδιά τότε της εποχής των μαθητικών μας χρόνων έκανα το τραγικό λάθος να δοκιμάσω και να βάλω στην ζωή μου αυτήν την βλαβερή συνήθεια.
Απ την μια η βιασύνη μας να μεγαλώσουμε γρήγορα και απ την άλλη να το ¨παίξουμε "τζόβενα" στα κορίτσια, μας έμεινε αμανάτι για τόσα χρόνια αυτή η κακή συνήθεια του καπνίσματος.
Έκτoτε και για 32 χρόνια είχα τον τίτλο του «καπνιστή» τρομάρα μου.
Ανελλιπώς και για όλα αυτά τα χρόνια μέχρι πρόσφατα έδινα τα ωραία μου λεφτά και αγόραζα «φούμαρα».
Φαγητό δεν με ένοιαζε αν θα φάω το πακέτο να μην είναι άδειο κι όλα τα άλλα ήταν δεύτερα.
Πρώτη μου σκέψη και δραστηριότητα πριν καλά καλά ανοίξω τα μάτια μου το πρωί ήταν να φτιάξω καφέ -όχι για το καφέ- αλλά για να καπνίσω 3-4 τσιγάρα.
Σκοπός μου ήταν όπου κι αν πήγαινα να καθίσω να ποιώ, ένα ποτό με κίνητρο στο υποσυνείδητο το τσιγάρο.
Σε όλες μου τις ενέργειες και τις δραστηριότητες κρυφός ρυθμιστής ήταν αυτή η συνήθεια.
Σίγουρα οι καπνιστές με καταλαβαίνουν απόλυτα.
Και για να μην μιλάω πολύ για το τότε ΚΑΛΟ θα ήταν μιλήσω για το ΤΩΡΑ,μήπως και φανώ χρήσιμος σε κάποιον που θάθελε να ακολουθήσει και αυτός το ίδιο μονοπάτι.
Είχα κάνει αρκετές φορές προσπάθεια να το πετάξω από πάνω μου μάταια όμως.
Πέταγα τσιγάρα και αναπτήρες από το παράθυρο του αυτοκινήτου και μέχρι να φτάσω στο προορισμό μου άλλαζα γνώμη και βρισκόμουν σε περίπτερο με νέο χρώμα αναπτήρα και καινούργιο πακέτο.
Μέχρι που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου η επιθυμία μου έγινε πείσμα και βλέποντας τις σωματικές μου δυνάμεις να με εγκαταλείπουν είχα βάλει στόχο από αρκετούς μήνες πριν ότι μετά την παρέλαση στις 25 Μαρτίου θα το πετάξω μια και καλή.
Πράγματι ήρθε αυτή η ώρα και μετά την παρέλαση ήπια ένα καφέ καπνίζοντας τα τελευταία μου τσιγάρα τα πέταξα ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ και το ΕΝΟΩ το δια παντός.
Δύσκολη απόφαση που τις πρώτες είκοσι ημέρες ήταν μαρτύριο να πετάξεις μια συνήθεια 32 χρόνων.
Όλα μου φαίνονταν διαφορετικά.
Δεν μου άρεσε καθόλου η καθημερινότητα μου χωρίς τσιγάρο.
Τίποτα δεν μου άρεσε,όλα ήταν άσχημα χωρίς την αγαπημένη μου συνήθεια.
Είχα τρείς ημέρες ξαπλωμένος στο καναπέ γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν Παρασκευή εκείνη η ημέρα που το έκοψα.
Περνώντας αυτές οι πρώτες ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση πλέον.
Τα νεύρα άρχισαν να υποχωρούν σιγά σιγά.
Η θέληση για ένα τσιγαράκι άρχισε να υποχωρεί και να έρχεται στο μυαλό μου ποίο αραιά.
Από τις άλλες μου συνήθειες δεν πείραξα ΚΑΜΙΑ.
Έπινα καφέ, ποτά όπως και πριν αλλά χωρίς τσιγάρο βάζοντας τον εαυτό μου σε δοκιμασία να συνεχίσω τον προηγούμενο τρόπο ζωής για να μην έχω και άλλο ΣΟΚ από τις υπόλοιπες δραστηριότητες μου
Έκανα ένα λάθος μόνο πως δεν πρόσεξα την διατροφή μου με αποτέλεσμα αυτά τα 2 χρόνια να πάρω 12 κιλά τα οποία με το περπάτημα που ξεκίνησα από το περυσινό καλοκαίρι τα μείωσα στα 8 φτάνοντας σήμερα να ζυγίζω 88 κιλά.
Να μην μακρηγορώ και συνοψίζοντας σήμερα μετά από δύο χρόνια κάνω την ακριβώς ίδια ζωή που έκανα πριν αλλά χωρίς το τσιγάρο στο στόμα, βλέποντας τον εαυτό μου μέρα με την ημέρα να βελτιώνεται τόσο στην φυσική μου κατάσταση κάνοντας χωρίς δεύτερη ανάσα μεγάλες αποστάσεις περπατήματος που πριν μου ήταν αδιανόητο αλλά και με τα χρήματα μου στην θέση τους .
Κάθισα κάποια στιγμή και έκανα έναν υπολογισμό με το μυαλό μου πόσα χρήματα θα μπορούσα να είχα κάνει ΚΑΠΝΟ όλα αυτά τα χρόνια βάζοντας ένα μέσο όρο και κατέληξα θα μπορούσα να είχα αγοράσει ένα σπίτι το οποίο έκανα αποτσίγαρα. ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ.
Δεν θα αναφερθώ βέβαια στις συνέπειες που είχε στην οικογένεια μου αυτή η βλαβερή συνήθεια.
ΝΑΙ το ΞΕΡΩ είναι παρέα σου το τσιγάρο.
ΝΑΙ το ΞΕΡΩ είναι δύσκολο να πάρεις την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΝΑΙ το ΞΕΡΩ δεν μπορείς χωρίς αυτό
Αλλά ΞΕΡΩ όμως ότι η ΖΩΗ ΜΑΣ είναι ΓΛΥΚΙΑ και ΟΜΟΡΦΗ και οι δικοί μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
Και πίστεψε με όταν πάρεις την μεγάλη ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ
Κάνε κάτι ΜΕΓΑΛΟ και ΚΑΛΟ για ΕΣΕΝΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Βάλε ένα στόχο σε κάποιο διάστημα και πέτα αυτόν τον φίλο.
Δεν είναι καλός να τον έχεις παρέα σου.
Γνώρισε τον «άλλον εαυτό» σου που τόσα χρόνια τον έχεις στριμωγμένο στην αφάνεια και θα δεις ότι αυτός ο «ΦΙΛΟΣ» είναι πολύ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ .


FooterStaticPosts FooterPosts

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στον Αγιο Θωμά Εμπεσού

HeaderPosts HeaderStaticPosts


Είναι αλήθεια πώς όλα αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει αρκετά μπορώ να πω τα μέρη μας ή μάλλον έτσι πίστευα μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, που προσωπικοί μου λόγοι με έφεραν σε ένα μοναστήρι εξαιρετικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής αλλά και θρησκευτικής κατάνυξης.
Στον Άγιο Θωμά Εμπεσού.
Χτισμένο στις αρχές του 18ο αιώνα από τον Καπετάν Σταθά Αρματολό του Βάλτου.
Με την πρώτη ματιά καθώς αντικρίζεις το επιβλητικό καμπαναριό χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα καταλαβαίνεις ότι εισέρχεσαι σε ένα χώρο ξεχωριστής αισθητικής και Θρησκευτικής κατάνυξης.
Όταν εισέρχεσαι στον προαύλιο χώρο του Ναού διαισθάνεσαι ότι πλησιάζεις ένα Ναό ξεχωριστής αισθητικής, θρησκευτικής και Λαογραφικής ιδιαιτερότητας.
Πετρόχτιστος τρίκλιτος Ναός με οκταγωνικό τρούλο και εξωτερικούς χώρους όμορφα δομημένους δεξιά και αριστερά του καμπαναριού για τις ανάγκες των θρησκευτικών εκδηλώσεων των Πιστών και επισκεπτών του Μοναστηριού.
Αφού διασχίσεις τα λίγα μέτρα του προαύλιου χώρου μέχρι την είσοδο του Ναού και εισερχόμενος σε Αυτόν είναι η στιγμή του θαυμασμού και της Μεγαλοπρέπειας του εσωτερικού χώρου και του Μεγαλείου αυτού του Μοναστηριού.
Πάντα με κριτήριο τα δικά μου θέλω τα δικά μου Πιστεύω και με γνώμονα τον δικό μου Θρησκευτικό Κόσμο με εξέπληξε.
Ένας χώρος μικρός μα συνάμα πανέμορφος σου επιβάλει την ταπεινότητα και την σεμνότητα υπενθυμίζοντάς σου πώς κάποια πράγματα στην ζωή μας είναι τόσο μικρά στο βλέμμα μα τόσο τεράστια στην ψυχή σου.
Χώρος ζεστός ,θρησκευτικά πλήρεις μα και ιδανικός για μια δική σου συνάντηση με τη Θεία Χάρη που απλόχερα σου δίνεται ατενίζοντας νοερά την πορεία ανά τους αιώνες των Ανθρώπων που αφιέρωσαν την Ζωή τους στην Πίστη και στην Εκκλησία και που η ίδια η Εκκλησία τους Αγιοποίησε.
Είναι χώρος συνάντησης επίσης με τον εαυτό μας και την δική μας πορεία δίνοντάς μας την ευκαιρία και το περιβάλλον να κάνουμε αυτοκριτική ζητώντας την Θεία Ευλογία που απλόχερα δίνεται σε τούτον τον χώρο.
Εξερχόμενος του Ναού δεν διανοείσαι να μην επισκεφθείς το ¨ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΘΑ» πάνω από την σπηλιά που λέγεται ότι βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Θωμά ,με την πανοραμική θέα αγναντεύοντας όλον τον χώρο μέχρι κάτω στα άλλα χωριά του Βάλτου.
Βρισκόμενος ανάμεσα στο Μητσέλι την Καλάνα και το Μακρυνόρος και δίπλα στον Ίναχο ποταμό δεν έχεις πολλά περιθώρια να μην θαυμάσεις, εμπνευστείς και απορροφηθείς από το φανταστικό τοπίο.
Κάνοντας τον σταυρό μας και κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα εκ μέρους μας σε αυτόν τον υπέροχο Θρησκευτικό χώρο και σημείο αναφοράς των απανταχού Εμπεσιωτών θέλω να σας συστήσω και να σας προτείνω να επισκεφτείτε αυτόν τον μοναδικό χώρο και να είστε βέβαιοι ότι η Θεία Χάρη του, θα σας ανταμείψει με ψυχική ισορροπία και εσωτερική γαλήνη που στις μέρες μας έχουμε τόσο ανάγκη.

Σας ευχαριστώ πολύ

FooterStaticPosts FooterPosts

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

21 προκηρύξεις από το υπουργείο πολιτισμού για 827 νέες θέσεις εργασίας

HeaderPosts HeaderStaticPosts


Ξεκινά σταδιακά η έκδοση προκηρύξεων του υπουργείου Πολιτισμού για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης εν όψει της θερινής περιόδου 2017.
Η μία μετά την άλλη οι Εφορείες Αρχαιοτήτων δημοσιεύουν τους διαγωνισμούς τους, οι οποίοι αφορούν κυρίως φύλακες για την ημερήσια και τη νυκτερινή βάρδια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Μέχρι στιγμής, το φως της δημοσιότητας έχουν δει 21 προκηρύξεις για 827 θέσεις, εκ των οποίων 773 κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 51 ΔΕ Νυκτοφυλάκων και τρεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι ακόλουθοι φορείς:

• Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, όπου αντιστοιχούν 225 θέσεις, από τις οποίες 195 για Φύλακες Ημέρας και 30 για Φύλακες Νύκτας,
• Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με 129 θέσεις, εκ των οποίων 124 για Φύλακες Ημέρας, πέντε για Φύλακες Νύκτας και καταληκτική προθεσμία για αιτήσεις στις 27 Μαρτίου,
• Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με 84 θέσεις: 74 για προσωπικό φύλαξης ημέρας, δέκα νύκτας και προθεσμία έως τις 29 Μαρτίου, και
• Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου κατανέμονται 68 θέσεις: 64 για Φύλακες Ημέρας και τέσσερις για Νυκτοφύλακες.
Τους διαγωνισμούς τους προκήρυξαν, επίσης, οι Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ): Σερρών (21 θέσεις), Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων (21 θέσεις, με προθεσμία έως 29 Μαρτίου), Πέλλας (οκτώ), Πιερίας (16), Φωκίδας (42), Χανίων (δέκα), Λακωνίας (20), Ανατολικής Αττικής (20), Ρεθύμνου (13), Ημαθίας (18), Κορινθίας (40) και Θεσπρωτίας (δύο θέσεις). Προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν επίσης τα εξής Μουσεία: Επιγραφικό Μουσείο (τέσσερις θέσεις), Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (46), Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (33) και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (40 θέσεις).
Προσόντα και μοριοδότηση

Αναφορικά με τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται, είναι οι ακόλουθοι: Πτυχίο, δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο, δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος: ΙΕΚ ή ΤΕΕ Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή ΕΠΑΛ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ή άλλος ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας.
Ειδικά οι υποψήφιοι Φύλακες Ημέρας θα πρέπει να διαθέτουν, επιπλέον, και μέτρια γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής ή ρωσικής γλώσσας, για την αποτελεσματική επικοινωνία τους με τους επισκέπτες.
Οσο για τα κριτήρια που θα «προσθέσουν» στη μοριοδότηση των υποψηφίων πρόκειται για τον χρόνο ανεργίας τους, την ιδιότητά τους ως μελών πολύτεκνων, τρίτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών ή τέκνων των αντίστοιχων ομάδων, ο αριθμός των ανήλικων -εφόσον υπάρχουν- τέκνων, η εμπειρία τους, ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, καθώς η τυχόν αναπηρία των υποψηφίων με ποσοστό τουλάχιστον 50% ή η αναπηρία τέκνου, αδελφού ή συζύγου τους.
Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επτάμηνης διάρκειας, και σαφώς όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2017.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αριθμεί δέκα ημερολογιακές ημέρες και ξεκινά από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της εκάστοτε προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής τους στο κατάστημα της Υπηρεσίας.FooterStaticPosts FooterPosts

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Κάποιος να σταματήσει αυτό το καταραμένο πείραμα

HeaderPosts HeaderStaticPosts

Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ως προς το χρόνο διάρκειας της κρίσης, ως προς την έντασή της, ως προς την πτώση των αξιών. Υλικών και ηθικών. Κάποιος, επιτέλους, να σταματήσει αυτό το κοινωνικό πείραμα. Μας εξάντλησε. Στις σημερινές συνθήκες οι πολίτες δεν ελπίζουν.

Μπορείτε να βρείτε ένα λόγο για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα ένα ευρώ; Θα πρέπει να είναι τρελός, όταν γνωρίζει ότι στο κέρδος θα αποκτήσει συνέταιρο το κράτος και στην απώλεια θα αντιμετωπίσει βαριές τιμωρίες. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε διωγμό, σε μία περίοδο που ακόμη και στην κομμουνιστική Κίνα οι άνθρωποι έχουν ασπαστεί τον καπιταλισμό!

Έχετε εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσετε μία καλύτερη σύνταξη στο μέλλον; Εμπιστεύεστε τις καταθέσεις σας στην τράπεζα; Είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα εξακολουθήσουν να ζουν μαζί σας και ότι δεν θα μεταναστεύσουν στο εξωτερικό όταν μεγαλώσουν; Αισθάνεστε ασφαλείς στη γειτονιά που ζείτε; Είστε χαρούμενοι με την καθημερινότητά σας;

Τα ζούμε όλοι, δεν σας λέμε κάτι καινούργιο. Η χώρα βρίσκεται σε μία κατάσταση γενικευμένης κατάθλιψης. Ζούμε έτσι τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το καζάνι έχει ήδη μαζέψει αρκετούς υδρατμούς κι είναι έτοιμο να σκάσει. Μπορεί αυτό να συμβεί από ένα γεγονός που αυτή την στιγμή δεν το περιμένουμε καν. Από κάτι μικρό και ασήμαντο. Έτσι συνήθως συμβαίνει.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το «κακό» κάπου θα ξεσπάσει. Η μεταπολίτευση θα κλείσει αργά ή γρήγορα τον κύκλο της. Ένας ιστορικός κύκλος πλησιάζει στο τέλος του κι ένας νέος ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Το ερώτημα είναι τι απώλειες θα έχουν προκληθεί. Με ποιον τρόπο θα γίνει η μετάβαση, αν αυτός θα είναι ομαλός ή όχι.

Οι πολιτικοί μοιάζουν να είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα, από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Αν μπορούσαν να αντιληφθούν το τι ακριβώς συμβαίνει «κάτω», δεν θα κοιμόντουσαν. Θα κατέβαιναν στο δρόμο και θα απαιτούσαν να τα αλλάξουν όλα. Θα προσπαθούσαν, δηλαδή, να γίνουν ένα μέρος του «καινούργιου» και να μην χαθούν με το «παλαιό».

Είναι έτοιμος ο κόσμος για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον; Κι αν ναι γιατί δεν κατεβαίνει από μόνος του στον δρόμο; Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει για πάντα στο σπίτι του! Κάνουν λάθος όσοι επενδύουν σε αυτήν τη δικαιολογημένη κόπωση. Θα πρέπει να φοβούνται την οργή.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
http://www.liberal.gr/

FooterStaticPosts FooterPosts

Σοκ! 500 κατασχέσεις την ημέρα για οφειλές στο Δημόσιο: Ποιοι κινδυνεύουν με ποινικές κυρώσεις

HeaderPosts HeaderStaticPosts


Αύξηση κατά 737 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο τον Ιανουάριο. Αν συμπεριληφθούν και οι μη φορολογικές οφειλές η συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο ανήλθε σε 1,630 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Παλαιές (έως 31.12.2016) και νέες (όσες δημιουργήθηκαν από 1.1.2017) φορολογικές οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 93,408 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές διαμορφώθηκαν κατά το έτος 2016 σε 12,157 δισ. ευρώ, το 2013 σε 13,480 δισ. ευρώ και το 2014 σε 13,768 δισ. ευρώ.
Από τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης προκύπτει ακόμη ότι ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς το δημόσιο ανέρχονταν τον Ιανουάριο σε 4.173.206.
Από αυτούς σε 1.672.500 φορολογούμενους δύνανται να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών τους, εκτιμά η φορολογική διοίκηση.
Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 815.818.
Έκρηξη κατασχέσεων

Έντός του Ιανουαρίου 2017 τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή οι κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών του Δημοσίου, αυξήθηκαν από 839.056 σε 851.818.
Δηλαδή, εντός του φετινού Ιανουαρίου επιβλήθηκαν 12.764 νέες κατασχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου φθάνει, κατά μέσο όρο, τις 500 ανά εργάσιμη μέρα!
Οι κατασχέσεις λογαριασμών στρέφονται στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους» από την στιγμή που οι υποθέσεις αφορούν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Πάντως, από το σύνολο των 4.173.206 οφειλετών του Δημοσίου, μόνο σε 1.672.500 είναι δυνατό να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Κι από αυτούς οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβάλουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 851.818, δηλαδή στο 50,93%!
Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε. τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους:

– Τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα έφθασαν στα 1,63 δισ. ευρώ εκ των οποίων όμως μόνο τα 737 εκατ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.
Από τα νέα χρέη ύψους 1,63 δισ. ευρώ η Α.Α.Δ.Ε. κατάφερε – μέσω ρυθμίσεων και μπαράζ κατασχέσεων – να εισπράξει μόλις 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 2,9%. Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα (τα βεβαιωθέντα μέχρι 31-12-2016), εισπράχθηκαν εντός του φετινού Ιανουαρίου 322 εκατ. ευρώ.
Έλεγχοι – Ποινικές διώξεις

Από τα στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε. προκύπτει επίσης ότι 123 φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους να οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 211,35 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για πάνω από 4 μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.lykavitos.gr/

FooterStaticPosts FooterPosts

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ανοίγουν 3.000 θέσεις εργασίας στα «Ιατρεία της γειτονιάς»

HeaderPosts HeaderStaticPosts

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση 239 «ιατρείων της γειτονιάς». Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας, προβλέπεται η συγκρότηση «Τοπικών Ομάδων Υγείας» (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα παρέχουν εξωνοσοκομειακή (πρωτοβάθμια) φροντίδα.

Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για τη στελέχωση μίας σειρά δομών, οι οποίες θα δημιουργηθούν σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Το εγχείρημα ξεκινά πιλοτικά, θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα καλυφθεί με κοινοτικούς πόρους. Η πρόσβαση για τους πολίτες θα είναι καθολική, δωρεάν και με ίσους όρους κάλυψης.
Μεταξύ των πόλεων όπου θα λειτουργήσουν ιατρεία αναμένεται να περιληφθούν η Νέα Φιλαδέλφεια, το Κορδελιό-Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή. Θα στεγαστούν σε υπάρχουσες υποδομές, κτίρια του Δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε ιδιωτικούς χώρους που θα μισθώνονται για τον σκοπό αυτό.

Το ετήσιο κόστος ανά ΤΟΜΥ θα είναι φέτος 51.540 ευρώ. Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλήρη του ανάπτυξη, το σύστημα εκτιμάται ότι θα κοστίζει ετησίως πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Οι «Τοπικές Ομάδες Υγείας» στελεχώνονται από επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εκτιμώνται (σε πρώτη φάση) σε περισσότερους από 3.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Θα έχουν συμβάσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Κάθε μονάδα θα διαθέτει τουλάχιστον έναν γενικό γιατρό ή παθολόγο ή παιδίατρο, έναν νοσηλευτή ή επισκέπτη Υγείας και έναν απασχολούμενο ως διοικητικό προσωπικό. Για τον καθορισμό των αποδοχών τους, θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας και Οικονομικών. Το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι ανά κατηγορία: Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, νοσηλευτές Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ), κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ και ΤΕ), επισκέπτριες Υγείας (ΤΕ), διοικητικοί Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (ΤΕ), βοηθοί νοσηλευτές Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και γραμματείς (ΔΕ). Η πρόσληψη θα γίνεται με απόφαση των διοικητών της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Η προκήρυξη θα βγαίνει από το υπουργείο Υγείας και θα εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Κοινοτική χρηματοδότηση και 12μελές προσωπικό
Προσωπικό έως 12 άτομα θα διαθέτει κάθε Τοπική Ομάδα Υγείας, όπως αναφέρεται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας. Η χρηματοδότηση θα γίνει από κοινοτικούς πόρους, στο πλαίσιο τετραετούς συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, με αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σε περίπτωση μη κάλυψης του κόστους από κοινοτικούς πόρους, το ποσό θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

http://www.moneypress.gr

FooterStaticPosts FooterPosts

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Αντιδήμαρχος Αγρινίου η Μαρία Σαλμά

HeaderPosts HeaderStaticPosts


Αντιδήμαρχο Αγρινίου όρισε την Μαρία Σαλμά ο Δήμαρχος Κος Παπαναστασίου.

Οι αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στην Κα Σαλμά είναι:

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής,
Β)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης , του Τμήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και τα θέματα Νέας Γενιάς .
Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα που έχουν να κάνουν με τομείς ευαίσθητους και ακρως παραγωγικούς.
FooterStaticPosts FooterPosts

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε ΟΣΕ, ΕΤ, ΕΑΑ και ΕΛΣΤΑΤ

HeaderPosts HeaderStaticPosts
Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την προκήρυξη 3Κ/2017 για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕ, το Εθνικό Τυπογραφείο, την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και την ΕΛΣΤΑΤ.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 24 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 8 Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προκήρυξη το ΑΣΕΠ ανακοινώνει την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας σαράντα οκτώ (48) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).
Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), δέκα επτά (17) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι ή Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Λοιπών Ειδικοτήτων (ειδ. Φυσικών), ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής (Software), ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Πληροφορικής (ειδ. Επιστήμης Η/Υ), ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί και ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί ή Τοπογράφοι Μηχανικοί.
Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), οκτώ (8) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ4 Γραφικών Τεχνών (Εκτυπωτών), ΤΕ4 Γραφικών Τεχνών (Φωτοστοιχειοθετών) και ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί.
Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), είκοσι δύο (22 ) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Κλειδούχοι και ΔΕ Σταθμάρχες. Δ’ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), μία θέση (1) θέση.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (Ε.Α.Α.)

Αποστολή της είναι ο αξιόπιστος έλεγχος και η επιστημονικά τεκμηριωμένη παρακολούθηση των κρίσιμων, οικονομικών κυρίως, μεγεθών που αναφέρονται στη βιωσιμότητα του συνολικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και των επί μέρους φορέων του. Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης:
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Υποστήριξη στην εφαρμογή του Κλαδικού Λογιστικού Σχεδίου με όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την οικεία νομοθεσία. Ανάληψη ευθύνης λογιστικής παρακολούθησης ήτοι κλείσιμο μηνών και έτους, απολογισμοί, ισολογισμοί, προϋπολογισμοί, δηλώσεις ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, έκδοση μισθοδοσίας. Παροχή συμβουλών και επεξηγήσεων λογιστικού και μηχανογραφικού περιεχομένου στο προσωπικό της Αρχής.
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Εύρυθμη ρύθμιση όλων των υπολογιστικών μηχανών της Αρχής ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά. Υποβολή εκθέσεων-προτάσεων στην Ε.Α.Α. για τυχόν αναβαθμίσεις λογισμικού ή άλλων στοιχείων ηλεκτρονικής οργάνωσης και λειτουργίας στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Συγγραφή κώδικα σε γλώσσα προγραμματισμού για ανάπτυξη λογισμικού εκ μέρους της Ε.Α.Α. και αρχείων της Ε.Α.Α..
ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Η γενική του αρμοδιότητα συνίσταται στην έκδοση και κυκλοφορία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθώς και στην κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών. Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης:
TE4 ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ): Εκτύπωση διαφόρων εντύπων και λοιπών εργασιών με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας (ψηφιακά και offset).
TE4 ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΦΩΤΟΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΩΝ): Τεχνική επεξεργασία, ποσοτική και ποιοτική, της δημο-σιευτέας ύλης των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) και των λοιπών προς εκτύπωση/έκδοση εργασιών (φωτοστοιχειοθέτηση, ηλεκτρονική σελιδοποίηση, διαμόρφωση και τεχνική επεξεργασία εργασιών), με χρήση ιδίως των προγραμμάτων InDesign, Photoshop και Illustrator.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έχει σκοπό τη συστηματική παραγωγή επίσημων στατιστικών, καθώς και τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών και την κατάρτιση μελετών, οι οποίες αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Οι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με τις επιστημονικές τους γνώσεις διαθέτουν το απαιτούμενο γνωστικό υπόβαθρο και υποστηρίζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χάραξης και αξιολόγησης πολιτικών της Κυβέρνησης και των φορέων του Δημοσίου (δείκτες αξιολόγησης) που υποβάλλονται σε διεθνείς φορείς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.)

Διαχειρίζεται την Εθνική Σιδηροδρομική Υποδομή σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, μεριμνά για τη συντήρηση, βελτίωση και επέκτασή της και φέρει την ευθύνη της διαχείρισης των σχετικών επενδύσεων, στο πλαίσιο της γενικότερης εθνικής πολιτικής για τους σιδηροδρόμους. Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης:
ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Μελέτες και κατασκευή δικτύων ηλεκτροκίνησης σιδηροδρόμων και συστήματος σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου.
ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ή ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Μελέτες Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων των σιδηροδρομικών έργων και σύνταξη τευχών δημοπράτησης έργων.
ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Σύνταξη και εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου και ασφάλειας.
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές.
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ / ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Δομοστατικές ή και γεωτεχνικές μελέτες, κατασκευή έργων σιδηροδρομικής επιδομής, χαράξεις συγκοινωνιακών έργων, περιβαλλοντικές, υδραυλικές ή οικονομοτεχνικές μελέτες, αντίστοιχα κατά ειδικότητα.
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Παρακολούθηση και ενεργειακή διαχείριση του διακοπτικού υλικού (Ρυθμιστές Έλξης).
ΔΕ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ: Χειρισμός μηχανισμού αλλαγής τροχιάς στους σταθμούς, εκτέλεση εργασιών ελιγμών και εργασία λίπανσης και ελαφράς συντήρησης των μηχανισμών και εγκαταστάσεων γραμμής.
ΔΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ: Αποκλειστικά υπεύθυνος για την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στην περιοχή ευθύνης του. Διαχείριση προσωπικού, δαπανών απολογιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, αλληλογραφία προς τις υπηρεσίες του Ο.Σ.Ε. Α.Ε. κ.λ.π..
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 24 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 8 Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.
Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2017 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης.
Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Υποψήφιος ο οποίος υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλλει στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

http://www.lykavitos.gr/
FooterStaticPosts FooterPosts

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Σοκ: Πλησιάζει το 30% ανεργία!

HeaderPosts HeaderStaticPosts

Στα ακραία όριά της έχει φτάσει η ασκούμενη πολιτική λιτότητας, υπονομεύοντας τις βασικές δημοσιονομικές λειτουργίες, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία πλησιάζει το ποσοστό ρεκόρ του 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση το 2017, η εικόνα είναι ζοφερή. Η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση εύθραυστης στασιμότητας και μη διατηρήσιμης δυναμικής.

Ενδεικτικό είναι το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας στη χώρα, που έχει εκτοξευθεί στο 29,6% του εργατικού δυναμικού.

«Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το επίσημο μη εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το γ΄ τρίμηνο του 2016 ανήλθε σε 22,6%. Το σύνολο των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.736,7 χιλιάδες άτομα (εκ των οποίων οι 2.473,7 χιλιάδες είναι μισθωτοί), ενώ οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.092,6 χιλιάδες άτομα.

Από τα στοιχεία αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα μεγέθη της απασχόλησης και της ανεργίας κατά το 2016 συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό την τάση οριακής βελτίωσης που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίστηκε και το 2015.

Κάνοντας χρήση εναλλακτικών δεικτών εκτίμησης του ποσοστού ανεργίας, που αποτυπώνουν πληρέστερα την κατάσταση της αγοράς εργασίας και που λαμβάνουν υπόψη τους ανέργους, τους αποθαρρημένους ανέργους, το λοιπό εν δυνάμει πρόσθετο εργατικό δυναμικό και τη μη ηθελημένη μερική απασχόληση, συμπεραίνουμε ότι αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως «πραγματικό» ποσοστό ανεργίας φτάνει το 29,6%.

Το 68,9% των εργαζομένων με μερική απασχόληση δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο απασχολείται με αυτή τη μορφή εργασίας είναι ότι δεν μπορούσε να βρει πλήρη απασχόληση. Η μακροχρόνια ανεργία συνεχίζει να κινείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Εξετάζοντας άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανεργίας, παρατηρούμε ότι το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται σημαντικά υψηλότερο στις γυναίκες (27,2%) σε σχέση με τους άνδρες (18,9%) και στις νεότερες ηλικίες σε σχέση με τις γηραιότερες.

Ειδικότερα, η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών βρίσκεται στο 44,2%, στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών στο 33,2%, στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών στο 21,5%, στην ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών στο 18,5% και τέλος στην ηλικιακή ομάδα 65-74 στο 13%. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης έχει μικρή μόνο επίδραση στο επίπεδο της ανεργίας.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά πως η πιθανότητα εξόδου της χώρας στις αγορές είναι μικρή, δεδομένης της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και της αδυναμίας περιορισμού του πιστωτικού κινδύνου. Η εικόνα αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την έκθεση στο γεγονός ότι η υπερφορολόγηση δεν δημιουργεί βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ η εύθραυστη και αβέβαιη τάση μεγέθυνσης της οικονομίας δεν δημιουργεί διατηρήσιμες προσδοκίες δημο¬σιονομικής

http://www.lykavitos.gr

FooterStaticPosts FooterPosts

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Τι καφέ να προτιμήσω; Πόσες θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ;

HeaderPosts HeaderStaticPosts


Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.
Υπάρχουν δύο βασικά είδη καφεόδεντρου, ή καφέας τα οποία παράγουν τις δύο ποικιλίες οι οποίες και στηρίζουν το παγκόσμιο εμπόριο του καφέ : η καφέα Αραμπίκα και η καφέα Ρομπούστα.
Τα είδη του καφέ:

 • Ο Τουρκικός (ή ελληνικός) καφές
 • Ο φραπέ
 • Ο Στιγμιαίος καφές
 • Ο καφές εσπρέσσο λούνγκο
 • Ο καφές εσπρέσσο μακκιάτο
 • Ο καφές εσπρέσσο νορμάλε
 • Ο καφές εσπρέσσο στρέττο
 • Ο καφές εσπρέσσο φρέντο
 • Ο καφές καππουτσίνο
 • Ο καφές καππουτσίνο καραμέλ
 • Ο καφές καππουτσίνο λάττε
 • Ο καφές κόζιτο
 • Ο καφές κοζίτο καραμέλ Ο καφές κοζίτο αμαρέττο
 • Ο καφές κοζίτο τσόκο
 • Ο Καφές φίλτρου ή γαλλικός καφές
 • Ο καφές φροζίτο
 • Ο καφές φροζίτο εσπρέσσο
 • Ο καφές φροζίτο σπέσιαλ ο καφές φροζίτο τσόκο.
 
 Τι θερμίδες, αποδίδει το κάθε είδος;

Ελληνικός: O σκέτος καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες).

Στιγμιαίος (φραπέ και νες): O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες και για κάθε μερίδα γάλακτος, 30 θερμίδες).
Γαλλικός: O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες και για κάθε μερίδα γάλακτος, 30 θερμίδες).
• Espresso: O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες).
• Cappuccino: Kαφές Espresso, φρέσκο γάλα (με αφρόγαλα 160 θερμίδες, με σαντιγί 333 θερμίδες). Δροσεροί και πρωτότυποι Θα τους βρείτε σίγουρα στα στέκια των νέων, καθώς αποτελούν τη νέα μόδα στον καφέ και κερδίζουν συνεχώς οπαδούς.

Freddo Cappuccino: Διπλή δόση καφέ, αφρόγαλα, παγάκια (160 θερμίδες).
• Freddoccino Espresso: ζάχαρη, φρέσκο γάλα, θρυμματισμένος πάγος (330 θερμίδες).
Mochaccino Espresso: σοκολάτα, σαντιγί, θρυμματισμένος πάγος (400 θερμίδες).


 Mε αλκοόλ:

Irish Coffee: Kαφές φίλτρου ή Espresso, ζάχαρη, Irish whiskey, σαντιγί (383 θερμίδες).
Bailey’s Irish Cream Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, Bailey’s Original Irish Cream, σαντιγί και προαιρετικά κανέλα (423 θερμίδες).
Amaretto Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, liqueur Amaretto, σαντιγί και προαιρετικά καβουρδισμένα αμύγδαλα (413 θερμίδες).
Mexican Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, liqueur Kahlua, σαντιγί, κανέλα, κακάο, τεκίλα (408 θερμίδες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καφές βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, καθώς προκαλεί εγρήγορση και μείωση της ανίας.
Ο βασικός λόγος είναι ότι καφές περιέχει καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές που δρα ως τονωτικό. Όπως, επίσης η υπερβολική κατανάλωση καφέ είναι δυνατό να προκαλέσει νευρικότητα , άγχος και αϋπνία.


Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

FooterStaticPosts FooterPosts

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Προσλήψεις στο Στρατό για 1.000 οπλίτες βραχείας περιόδου

HeaderPosts HeaderStaticPostsΜε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίστηκε ότι 1.000 οπλίτες βραχείας περιόδου θα καταταχθούν το έτος 2017 με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια.
Η κατανομή των 1000 ΟΒΑ ανά κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως ακολούθως:

600 για το Στρατό Ξηράς.
200 για το Πολεμικό Ναυτικό.
200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται στο ισχύον άρθρο 13 του ν. 1911/1990-Α’ 166 και η ενεργοποίηση του θεσμού αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, με μέριμνα των αντίστοιχων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι σχετικές διαδικασίες και προϋποθέσεις, και οι οποίες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων.


http://www.lykavitos.gr/
FooterStaticPosts FooterPosts

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Δήμος Αμφιλοχίας – Νέοι Αντιδήμαρχοι και καθήκονα

HeaderPosts HeaderStaticPosts

1. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά με τον ορισμό των

Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.

2. Την υπ’ αριθμ. 45892/ 11.8.2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/ 2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν. 3852/ 2010, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» (Β’ 1292), όπως ισχύει.
3. Το γεγονός ότι ο Δήμος Αμφιλοχίας εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 2 ή 59, παρ. 3
του Ν. 3852/ 2010 και επομένως μπορεί να ορισθούν 4 Αντιδήμαρχοι.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ορίζουμε ως Αντιδημάρχους από 7-3-2017 έως 31-8-19 τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. :

• Κωνσταντίνος Κοπίδης, για θέματα Συντήρησης Υποδομών, για θέματα Κατασκευών Υποδομών και Μελετών, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας.
• Γρηγόριος Παπούλιας, για θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Αθλητισμού,
• Νικόλαος Χούτας, για θέματα Διαφάνειας, Οικονομικών και Διοίκησης, Περιουσίας και θέματα Κοινωνικής Συνοχής, Υγείας, Προστασίας του πολίτη,
• Χρήστος Ζάγκας, για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και κατά τόπου αρμοδιότητας στη Δ.Ε. Ινάχου.

Από το σύνολο των αντιδημάρχων θα λαμβάνουν αντιμισθία οι κάτωθι δύο:
α) Χρήστος Ζάγκας του Θεοφάνη.
β) Νικόλαος Χούτας του Ευσταθίου.

Στον κ. Κωνσταντίνο Κοπίδη αναθέτουμε τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

1. Τον προγραμματισμό, τον συντονισμό, την εποπτεία και την παρακολούθηση όλων των
απαιτούμενων ενεργειών για έγκαιρη και σωστή υλοποίηση των έργων που πραγματοποιεί ο
Δήμος.
2. Τον προγραμματισμό, συντονισμό, οργάνωση και εποπτεία όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη, σωστή και με πλήρη επιστημονική αρτιότητα, υλοποίηση των απαραίτητων μελετών για τις πράξεις που αφορούν το Δήμο Αμφιλοχίας.
3. Τον συντονισμό, την εποπτεία και την παρακολούθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη και σωστή συντήρηση όλων των υποδομών του Δήμου.

Ως συντηρήσεις νοούνται όλες οι συντηρήσεις οδών της Δημοτικής και Αγροτικής οδοποιίας, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, που δεν εμπίπτουν όμως ως αντικείμενο στην επιχειρησιακή ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕΔΑ), των Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου, καθώς και η επιμέλεια και προστασία των χώρων διαχείρισης των απορριμμάτων.
4. Τον προγραμματισμό, συντονισμό και αξιοποίηση όλου του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου καθώς και κάθε συνεργάτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), για την υλοποίηση πράξεων, σχετικών με τα ανωτέρω.
5. Τη μέριμνα και τη φροντίδα για την συντήρηση, αξιοποίηση, την προστασία και τη σωστή λειτουργία όλων των αθλητικών υποδομών του Δήμου, εκτός των αρμοδιοτήτων ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α.
5. Την ευθύνη τήρησης και προώθησης των διαδικασιών απαλλοτριώσεων και πράξεων αναλογισμού και προσκύρωσης οικοπέδων.
6. Την ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσίας για σχέδια πόλεως, χωροταξικά σχέδια, πολεοδομικά και οικιστικά θέματα και διατάξεις καθώς και των διατάξεων που αφορούν την οικιστική ανάπτυξη και το δομημένο περιβάλλον
7. Τον προγραμματισμό ενεργειών και μέσων καθώς και τον συντονισμό των δράσεων του μηχανισμού ετοιμότητας, για την Πολιτική Προστασία.
8. Την ευθύνη υπογραφής όλων των εγγράφων αρμοδιότητάς του καθώς και το γνήσιο της υπογραφής.

Στον κ. Γρηγόριο Παπούλια αναθέτουμε τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

1. Την ευθύνη για την καθαριότητα ολόκληρης της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου.
2. Την ευθύνη προστασίας των κοινοχρήστων χώρων εντός και εκτός σχεδίου πόλεως ή/και των κοινοτήτων και των οικισμών, από ανεξέλεγκτη απόθεση ή/και απόρριψη μπαζών, απορριμμάτων και λοιπών αντικειμένων ή αχρήστων, ή ουσιών, ή αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων που επιβαρύνουν ή/και μολύνουν το έδαφος, το υπέδαφος και τον αέρα.
3. Την ευθύνη προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και του πράσινου.
4. Την μέριμνα, φροντίδα και ευθύνη για τη σωστή οργάνωση και υλοποίηση συστημάτων συγκέντρωσης , αποκομιδής, απόθεσης και επεξεργασίας των απορριμμάτων.
5. Την ευθύνη καθαριότητας και ευταξίας των Δημοτικών κτιρίων και των δημοτικών υποδομών.
6. Την επιμέλεια, ευταξία και σωστή λειτουργία των κοιμητηρίων του Δήμου.
7. Την επιμέλεια και ευθύνη, ομαλής λειτουργίας και συντήρησης των σωμάτων και συστημάτων φωτισμού των δημοσίων χώρων του Δήμου και του εξηλεκτρισμού.
8. Την μέριμνα και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο.
9. Την ευθύνη υπογραφής των εγγράφων και αποφάσεων που δεν είναι αποκλειστική υποχρέωση του δημάρχου και αφορούν την Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας.
10. Την υποστήριξη της λειτουργίας των πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων, βιβλιοθηκών, μουσείων, πινακοθηκών, σχολών μουσικής, χορού, ζωγραφικής, φιλαρμονικών, θεάτρων κ.λ.π.διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων επαναλαμβανόμενων ή μοναδικών, καθώς και υλοποίηση προγραμμάτων και πολιτικών πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
12.Την ευθύνη προγραμματισμού, σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης των εορταστικών και επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου.
13.Την εποπτεία οργάνωσης συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μαθητές, κατόπιν έγκρισης της Σχολικής Επιτροπής.
14.Τη διαχείριση των τάφων και των διαδικασιών ταφής, κατά τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και το νόμο και την υπογραφή των σχετικών αδειοδοτήσεων.
15.Την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας.
16.Τον προγραμματισμό και εποπτεία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όλων των Δημοτικών και
Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
17. Την ευθύνη εξασφάλισης των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρόμια, πλατείες κ.λ.π.) για τους πολίτες καθώς και την ανεμπόδιστη χρήση αυτών, σύμφωνα με το νόμο και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
18. Την εποπτεία και φροντίδα της λειτουργικότητας και του εξοπλισμού των παιδικών χαρών του
Δήμου.

Στον κ. Νικόλαο Χούτα αναθέτουμε τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

1. Την ευθύνη εφαρμογής των νόμων, διατάξεων και κανονισμών για τις άδειες και τη λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικού ενδιαφέροντος και μουσικών οργάνων, καθώς και λούνα-παρκ, τσίρκο, πίστες αυτοκινητιδίων, μουσικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
2.Την ευθύνη προστασίας του συνόλου της δημοτικής περιουσίας.
3.Tην ευθύνη προγραμματισμού, οργάνωσης και παρακολούθησης των οικονομικών του Δήμου (έσοδα και έξοδα, βεβαιώσεις, οικονομική διοίκηση και διαχείριση), με δικαίωμα διαχειριστικών και διεκπαιρεωτικών υπογραφών χωρίς όμως οικονομική εκτελεστική δέσμευση του Δήμου.
4.Τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας φωτοβόλων, σωλήνων, φωτεινών επιγραφών και ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων καθώς και τον έλεγχο της λειτουργίας
αυτών.
5.Τον συντονισμό των ενεργειών για αγορές κινητών και ακινήτων, εκποιήσεις κινητών και ακινήτων και γενικότερα θέματα συναφή με τα ανωτέρω .
6. Την ευθύνη τήρησης των διαδικασιών αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των παράλιων.
7. Την ευθύνη θεμάτων διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
8. Την ευθύνη ανάπτυξης και διατήρησης όλων των βάσεων δεδομένων στοιχείων και πάσης φύσεως πληροφοριών, που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, την ανάπτυξη και ιδίως την τοπική
οικονομία.
9. Την ευθύνη υπογραφής των εγγράφων και αποφάσεων αρμοδιότητάς του, που δεν είναι αποκλειστική υποχρέωση του Δημάρχου.
10. Τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων (ωδείων,
μουσικών σχολών, χορωδιών, συμφωνικών ορχηστρών και συγκροτημάτων μουσικής δωματίου),
σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 16/1966 (ΦΕΚ 7 Α’).
12. Τον συντονισμό των ενεργειών για τη σωστή οργάνωση, ευταξία και σωστή λειτουργία των
δημοτικών και λαϊκών αγορών, των εμποροπανηγύρεων κ.λ.π.
13. Την πρόσληψη και αλλαγή επωνύμου, καθώς και την πρόσληψη πατρώνυμου και μητρωνύμου
από παιδιά, που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους ή είναι αγνώστων γονέων.
14. Τον εξελληνισμό του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών, που
αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
15. Την παροχή άδειας σε πρόσωπο που διατηρεί κατάστημα πώλησης σκύλων ή γατών (μετά από
έκθεση Κτηνιατρικής Αρχής) καθώς και τη σχετική άδεια λειτουργίας του καταστήματος».
16. Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος κουρέα, κομμωτή, τεχνίτη περιποίησης χεριών και
ποδιών, καθώς και τη συγκρότηση σχετικής εξεταστικής επιτροπής και πειθαρχικού συμβουλίου.
17. Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας εκθέσεων βιβλίου κατ’ άρθρο 17 του ν. 3377/2005, καθώς και
το σχετικό έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων.
18. Τη χορήγηση αδειών για την Οργάνωση Εκθέσεων (εκτός των Διεθνών), τη ρύθμιση θεμάτων
λειτουργίας τους και την εποπτεία αυτών.
19. Τη χορήγηση αδειών καταλληλότητας εκθεσιακών χώρων στεγασμένων μόνιμα ή προσωρινά ή
υπαίθριων ή μικτών.
20. Την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας.
21. Τη συγκρότηση Επιτροπών για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των
λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, παζαριών κλπ και την ευθύνη εποπτείας αυτών, για τήρηση της
κείμενης νομοθεσίας και των αποφάσεων του Δήμου και των συναρμοδίων φορέων.
22. Την εποπτεία επί των φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων, καθώς και την εισήγηση για έγκριση του προϋπολογισμού τους, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των επιχορηγήσεων, που δίδονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς σκοπούς
23. Την πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας και την ανάπτυξη σχετικών δράσεων.
24. Τον συντονισμό των ενεργειών για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία εκθέσεων, εκδηλώσεων,
προγραμμάτων φιλοξενίας κ.τ.λ.
25. Την ευθύνη για τον έλεγχο και την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την υπαίθρια
διαφήμιση.
26. Η παραλαβή των αποσυρόμενων δικύκλων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, όπου δεν υπάρχουν υποκαταστήματα του Ο.Δ.Δ.Υ. καθώς και των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Στον κ. Χρήστο Ζάγκα αναθέτουμε:

Α) τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1. Τη μέριμνα για την σύσταση και λειτουργία Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης (Γ.Γ.Α.) στο
Δήμο.
2. Την έρευνα και μελέτη κάθε θέματος για την ανάπτυξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας, και
αλιείας καθώς και τη διατήρηση του αγροτικού, κτηνοτροφικού και αλιευτικού πληθυσμού στις εστίες τους.
3. Την ανάπτυξη, προστασία, εκτίμηση και παρακολούθηση της φυτικής και ζωικής παραγωγής
4. Την τέλεση πολιτικών γάμων στην Δημοτική Ενότητα Ινάχου.

Β) Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες του Δήμου στην Δημοτική Ενότητα Ινάχου:
1. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
2. Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
3. Μεριμνεί για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
4. Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις , πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της διοικητικής ενότητας.
5. Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόριος Παπούλιας, που αναπληρώνει τον Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κοπίδη.
Στα πλαίσια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας της 5ης Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν:

-Η εκλογή των νέων μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει
ως εξής:

Πρόεδρος : Βασίλειος Γάκης
Αντιπρόεδρος :Μάρκος Κατσούλης
Γραμματέας : Ανδρέας Μυλωνάς

Η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής, που
έχει ως εξής :

Τακτικά μέλη

Δημήτριος Μπακαμήτσος
Αθανάσιος Κακαρούνας
Γεώργιος Σιατής
Μάρκος Φουρλάνης
Ιωάννης Πρεβεζιάνος
Κωνσταντίνος Ριζογιάννης

Αναπληρωματικά μέλη
Χρήστος Τσόλκας
Κωνσταντίνος Κοπίδης
Νικόλαος Χούτας
Ευάγγελος Μύγας
Ευάγγελος Τσούκας

-Η Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ,
που έχει ως εξής:

Τακτικά μέλη
Φρειδερίκη Λαμπράκη – Σταμούλη
Ιωάννης Καρδούτσος
Θωμάς Γαλαζούλας
Χρήστος Τσόλκας
Σοφία Ανδρίκουλα
Κωνσταντίνος Μπεκατώρος
Αναπληρωματικά μέλη
Γρηγόριος Παπούλιας
Μάρκος Φουρλάνης
Κωνσταντίνος Κοπίδης
Μάρκος Κατσιούλης
Ευάγγελος Τσούκας

http://e-maistros.gr/

FooterStaticPosts FooterPosts

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Αυτές είναι οι 15 επιχειρήσεις και επαγγέλματα που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS

HeaderPosts HeaderStaticPosts

Την υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με την απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών οι κλάδοι και οι κατηγορίες που θα πρέπει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου να δέχονται υποχρεωτικά συναλλαγές με κάρτες είναι:

– Ενέργεια: Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης
– Υδροδότηση
– Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις
– Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων καθώς και των ανταλλακτικών τους
– Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία
– Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, σιδηρικά, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά)
– Επισκευές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
– Τηλεπικοινωνίες (υπηρεσίες και εξοπλισμός)
– Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία αλλά και κτηνίατροι)
– Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί
– Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, από βρεφονηπιακούς έως μεταδευτεροβάθμια, τεχνική και επαγγελματική, ακόμη και σχολές οδηγών
– Τυχερά παιχνίδια
– Ενοικιάσεις οχημάτων, αλλά και βίντεοκλαμπ, είδη αναψυχής
– Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους
– Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν άλλα δύο: μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

http://www.lykavitos.gr
FooterStaticPosts FooterPosts

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Η Αμφιλοχία

HeaderPosts HeaderStaticPosts
Amfiloxia,Amfilochia,Αμφιλοχια,MyAmfilochia,MyAmfiloxia
Βρήκα στην Αμφιλοχία το Σταμούλη το λοχία…..!!!

Μικρός …μικρός που είναι ο καρβασαράς…..!!!
Αξέχαστα τραγούδια αφιερωμένα στην Αμφιλοχία μας.

Την Αμφιλοχία που τα φωσφορούχα νερά του Αμβρακικού κόλπου δροσίζουν τα πόδια της.

Amfiloxia,Amfilochia,Αμφιλοχια,MyAmfilochia,MyAmfiloxia
Από Λιμναία με το βασιλιά Αμφίλοχο και το μεγαλοπρεπές κάστρο του στον Καρβασαρά με τα ατέλειωτα καραβάνια να διασχίζουν την πόλη έως και την σημερινή Αμφιλοχία τον κόμβο της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου η πόλη αυτή συνεχίζει να είναι το στολίδι του Αμβρακικού κόλπου χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βουνού και να σβήνει γλυκά γλυκά στα καταγάλανα νερά του κόλπου.

Ένας τόπος ξεχωριστός, ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές και πολιτισμό που στο πέρασμα των χρόνων συνεχίζει να αναπτύσσεται και να γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Η Αμφιλοχία ο Ιναχος το Μενίδι είναι τα «παιδιά» του ιστορικού και ένδοξου Βάλτου που η ιστορία έχει γράψει χρυσές σελίδες αγώνα και αντίστασης στα ευλογημένα του χώματα που σήμερα έχουν στολιστεί με το καταπράσινο κάλος της φύσης και που τα τρεχούμενα ιαματικά νερά ποτίζουν τα πελώρια πλατάνια στο πέρασμα τους.
Amfiloxia,Amfilochia,Αμφιλοχια,MyAmfilochia,MyAmfiloxia

Αν ο δρόμος σας φέρει σε αυτά τα μέρη απολαμβάνοντας πεντανόστιμα χωριάτικα φαγητά συνδυασμένα με τα τοπικά ντόπια τυριά της Αμφιλοχίας όπως κεφαλογραβιέρα,

γραβιέρα και πεκορίνο βραβευμένα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό ποιότητας είμαστε σίγουροι ότι θα μας τιμήσετε ξανά με την παρουσία σας και θα γίνει και σας ο αγαπημένος σας προορισμός.
Amfiloxia

FooterStaticPosts FooterPosts

Τεράστια «τρύπα» στον ΕΦΚΑ: Στάση πληρωμών από τους ασφαλισμένους

HeaderPosts HeaderStaticPosts


«Τρύπα» με το καλημέρα παρουσιάζουν τα έσοδα του ΕΦΚΑ, καθώς η εισπραξιμότητα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών είναι κάτω του 50%.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, εντός του 2016 εισπράχθηκαν από τους μη μισθωτούς εισφορές της τάξεως των 2,25 δις. ευρώ.
Για να επιτευχθεί το ίδιο ποσό φέτος πρέπει η εισπραξιμότητα να ξεπερνά το 75%, ενώ με στόχο πέριξ του 60% τα έσοδα εκτιμώνται σε 1,80 δις. ευρώ, δηλαδή μειωμένα κατά τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ.
Υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων, η διοίκηση του υπερταμείου έδωσε παράταση έως τις 17 Μαρτίου για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ενώ έως το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να καταβληθούν και οι εισφορές του Φεβρουαρίου.
Την περασμένη Παρασκευή όταν ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί η παράταση, κατεβλήθησαν στον ΕΦΚΑ περίπου 25 με 30 εκατ. ευρώ από εισφορές ασφαλισμένων σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ.
Βέβαια συνολικά εκτιμάται ότι έχουν εισπραχθεί λιγότερα από 70 με 80 εκατ. ευρώ όταν οι βεβαιωμένες εισπράξεις από τους μη μισθωτούς εκτιμώνται σε 250 με 270 εκατ. ευρώ ανά μήνα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πλέον αισιόδοξων στην οδό Σταδίου κάθε ποσό άνω των 130 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θα θεωρείται θετική εξέλιξη.

http://www.lykavitos.g
FooterStaticPosts FooterPosts
Copyright © ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ | Powered by Blogger
Design by Viva Themes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com