F O R U M - 06.02.2012, 20:20:52
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΤΟΠΙΚΑ
| |-+  Πολιτισμός
| | |-+  Όταν ο Mπαρμπα Γιώργος συνάντησε την Rosemary...!
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Όταν ο Mπαρμπα Γιώργος συνάντησε την Rosemary...!  (Αναγνώστηκε 3505 φορές)
don_Karvasarione
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 12.02.2007, 01:29:52 »

Καταγράφηκε
g8777
Newbie
*

« Απάντηση #1 στις: 12.02.2007, 03:31:54 »

το ξερα οτι κατι σαπιο υπηρχε στο βασιλειο της...αμφιλοχιας!!και δεν ηταν η θαλασσα το καλοκαιρι!:sick: ηταν η οικειοποιηση του μπαρμπα γιωργου απ τους αμφιλοχιωτες!ενω οπως ολοι γνωριζουμε τα αποκλειστικα δικαιωματα εκμεταλλευσης της συμπαθους κατα τα αλλα  φιγουρας τα εχει..αληθεια ποιος;
 και οχι μονο αυτο αλλα-ακουσον ακουσον- τον χρησιμοποιησανε στις γιορτες της αποκριας!λες και το νοημα των αποκρεων ειναι η διακωμωδηση των παντων!!οχι κυριοι αυτο δεν θα περασει ετσι.admin να αφαιρεθει αμεσα το εορταστικο προγραμμα απ το site και ν αντικατασταθει με κειμενο με τα do\'s και τα dont\'s (Wink )του τριημερου!! ποιος σας ειπε οτι στις αποκριες μπορουμε να κανουμε την δικη μας επανασταση εναντια στον καθωσπρεπισμο,στην εξουσια,σε καθε ειδους ταμπου που μας βαραινουν τον υπολοιπο καιρο;
η αμφιλοχια δεν θα γινει σοδομα!!ειδικα στις αποκριες!!!!:angry:
Καταγράφηκε
g8777
Newbie
*

« Απάντηση #2 στις: 12.02.2007, 03:48:23 »

αμ το αλλο που το πας;αυτο το walt  μου φαινεται πολυ υποπτο ως ονομα.τι εννοω θα μου πειτε..ρε παιδια η αμφιλοχια πρωτευουσα ποιανης επαρχιας ειναι;του βαλτου σωστα;σωστα.δηλ εχουμε απ τη μια πλευρα walt απ την αλλη βαλτος.walt-βαλτος...walt-βαλτος..μονο εγω βλεπω τη σχεση εδω;
και αυτο το disney ρε παιδι μου..αμα πεις αυτη τη λεξη σε αμφιλοχιωτη δε θα σε ρωτησει \"ποια να ντυσω;\":)
(μαλλον βλεπω πολυ χαρδαβελλα τελευταια...)
Καταγράφηκε
admin
Administrator
Full Member

Φύλο: Άντρας

Don't let them bullshit you!

« Απάντηση #3 στις: 12.02.2007, 03:48:39 »

i]Από πότε όμως το θέατρο σκιών έγινε πολιτισμική κληρoνομιά του Καρβασαρά;\". Αν δεχτούμε ότι ο Γιάννης Ρούλιας ήταν όντως μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης και δημιουργός της ιστορικής φιγούρας του Μπάρμπα Γιώργου και συνάμα δεχτούμε ότι ο Γιάννης Ρούλιας ήταν Καρβασαριώτης (γράφω αν δεχτούμε, διότι δεν έχω κάποια ειδική γνώση, ούτε έχω κάνει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε δεν έχω και ίδια άποψη), τότε ναί<μην συνδεθεί το θέατρο σκιών με το καρναβάλι;
Ίσα ίσα που τα 2 δρώμενα έχουν πληθώρα κοινών στοιχείων. Αδιάλειπτη σάτιρα είτε έχει βαθύτερη νοήματα, είτε απλά προκαλεί γέλιο, απευθύνονται στο λαό και όχι σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, διακωμώδηση κάθε πτυχής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής  κ.α.
Γιατί λοιπόν θεωρείτε ότι η \"διασύνδεση\" αυτή των 2 δρώμενων αποτελεί \"coctail πολίτισμου,παράδοσης και ημιμάθειας\";
Μακάρι να γίνουν περισσότερα για συμπολίτες μας σαν τον Γιάννη Ρούλια, σε ανθρώπους που άφησαν την προσωπική τους σφραγίδα στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους που κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γεμίσουμε τις δικές μας ζωές με στεγανά και ταμπέλες.
Οι αποκριές (για μένα τουλάχιστον) είναι συνυφασμένες με τη χαρά και το γλέντι και όντας ουσιαστικό πολιτιστικό δρώμενο, χαίρομαι πολύ που η μικρή μας πόλη δε μένει αμέτοχη, αλλά προσπαθεί και κινητοποιείται.

Υ.Γ.1 Αλήθεια, γιατί η επιστολή του κ. Σπαθάρη είναι \"επιστολή υπόπτου υποστάσεως και προελεύσεως\";
Υ.Γ.2 Εκ μέρους του myamfilochia.gr αλλά και (πιστεύω) όλων των μελών του, σας ευχαριστούμε για την ιστορική παρένθεση σχετικά με το καρναβάλι και τις Αποκριές. Η πλήρης διάχυση της ΓΝΩΣΗΣ είναι ακόμη ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας αυτού του site.
Υ.Γ.3 Σας καλωσορίζουμε στο FORUM και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον με πολλές ακόμη συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και διαφωνίες. Κυρίως αυτές τις τελευταίες γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι εκλύονται ουσιαστικά αποτελέσματαΑπό πότε όμως το θέατρο σκιών έγινε πολιτισμική κληρoνομιά του Καρβασαρά;[/i]\". Αν δεχτούμε ότι ο Γιάννης Ρούλιας ήταν όντως μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης και δημιουργός της ιστορικής φιγούρας του Μπάρμπα Γιώργου και συνάμα δεχτούμε ότι ο Γιάννης Ρούλιας ήταν Καρβασαριώτης (γράφω αν δεχτούμε, διότι δεν έχω κάποια ειδική γνώση, ούτε έχω κάνει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε δεν έχω και ίδια άποψη), τότε ναί<μην συνδεθεί το θέατρο σκιών με το καρναβάλι;
Ίσα ίσα που τα 2 δρώμενα έχουν πληθώρα κοινών στοιχείων. Αδιάλειπτη σάτιρα είτε έχει βαθύτερη νοήματα, είτε απλά προκαλεί γέλιο, απευθύνονται στο λαό και όχι σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, διακωμώδηση κάθε πτυχής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής  κ.α.
Γιατί λοιπόν θεωρείτε ότι η \"διασύνδεση\" αυτή των 2 δρώμενων αποτελεί \"coctail πολίτισμου,παράδοσης και ημιμάθειας\";
Μακάρι να γίνουν περισσότερα για συμπολίτες μας σαν τον Γιάννη Ρούλια, σε ανθρώπους που άφησαν την προσωπική τους σφραγίδα στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους που κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γεμίσουμε τις δικές μας ζωές με στεγανά και ταμπέλες.
Οι αποκριές (για μένα τουλάχιστον) είναι συνυφασμένες με τη χαρά και το γλέντι και όντας ουσιαστικό πολιτιστικό δρώμενο, χαίρομαι πολύ που η μικρή μας πόλη δε μένει αμέτοχη, αλλά προσπαθεί και κινητοποιείται.

Υ.Γ.1 Αλήθεια, γιατί η επιστολή του κ. Σπαθάρη είναι \"επιστολή υπόπτου υποστάσεως και προελεύσεως\";
Υ.Γ.2 Εκ μέρους του myamfilochia.gr αλλά και (πιστεύω) όλων των μελών του, σας ευχαριστούμε για την ιστορική παρένθεση σχετικά με το καρναβάλι και τις Αποκριές. Η πλήρης διάχυση της ΓΝΩΣΗΣ είναι ακόμη ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας αυτού του site.
Υ.Γ.3 Σας καλωσορίζουμε στο FORUM και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον με πολλές ακόμη συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και διαφωνίες. Κυρίως αυτές τις τελευταίες γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι εκλύονται ουσιαστικά αποτελέσματα.
Καταγράφηκε

Έχω μια τίγρη μέσα μου άγρια λιμασμένη
π' όλο με περιμένει
κι όλο την καρτερώ,
τηνε μισώ και με μισεί, θέλει να με σκοτώσει
μα ελπίζω να φιλιώσει
καιρό με τον καιρό
GEORGE BINAS
Full Member

No woman, no cry

« Απάντηση #4 στις: 12.02.2007, 04:13:44 »

Αγαπητέ «don_karvasarione».
Διάβασα με περισσή προσοχή τα όσα έγραψες και ομολογώ ότι όσον αφορά το ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο του καρναβαλιού εν γένει ,δε θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει μαζί σου .Θα ήθελα όμως  να τονίσω κάποια σημεία με τα οποία διαφωνώ και να παραθέσω τη δική μου άποψη χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους όποιους διοργανωτές (μακριά από εμένα τέτοιος ρόλος).
Αρχικά όσο εύκολο είναι να συμφωνήσω με κάποια από τα στοιχεία που παραθέτεις ,τόσο προφανές στα δικά μου μάτια είναι ότι στα λεγόμενα σου διακρίνεται μια κάποια εμπάθεια .Ο λόγος μου είναι άγνωστος και δε νομίζω ότι ενδιαφέρει και το forum αυτό .Ξεκινώ τη σκέψη μου επισημαίνοντας ότι το καρναβάλι στηρίζεται στην σκωπτική διάθεση των συμμετεχόντων. Θα ήταν εντελώς εσφαλμένο να μην αποδεχτούμε ότι οι φιγούρες του θεάτρου σκιών συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον αφού ένας συμπατριώτης μας δημιούργησε μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του ,δε βρίσκω λόγο να μην δώσουμε και σε αυτή λίγο χώρο στην όλη εκδήλωση. Η βασικότερη αρχή τέτοιου είδους εκδηλώσεων είναι η ελαφρότητα ,η χαλαρότητα και το κέφι . Ας μην μεμψιμοιρούμε λοιπόν και ας σταθούμε αρωγοί σε προσπάθειες που προβάλουν την πόλη μας και συγκεντρώνουν επισκέπτες.
Υ.Γ   Και εγώ είμαι οπαδός της θεωρίας που θέλει το καρναβάλι διονυσιακό και έντονα σατυρικό ,αλλά επίσης δεν πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε το μέσο Αμφιλοχιώτη να συμμετάσχει κρατώντας ψεύτικους φαλλούς και παριστάνοντας το «μπουρανί». Είναι κάτι που δεν το έκανε ποτέ και δεν πιστεύω ότι το θέλει κιόλας…
Καταγράφηκε

Για ν’ ανεβείς στον ουρανό χρειάζονται δυο φτερά, ένα βιολί και κάτι πράγματα που δε μετριούνται, που δεν έχουν όνομα, πιστοποιητικά ματιού που πάει μακριά και αργά, επιγραφή στα νύχια της αμυγδαλιάς, τίτλοι της πρωινής χλόης.(Π.Νερούδα)
ΝΙΚΟΣ ΤΕΛΩΝΑΣ
Newbie
*

« Απάντηση #5 στις: 13.02.2007, 04:36:11 »

Το ότι ο Γιάννης Ρούλιας ήταν Καρβασαριώτης, τούτο δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση!
Γεννήθηκε στον Καραβασαρά όπου μέχρι σήμερα, υπάρχουν οι απόγονοί του.
Είναι δε προς τιμήν του Δήμου Αμφιλοχίας το ότι με απόφασή του, προ διετίας περίπου, ονοματοδότησε ένα δρόμο της πόλης μας ως «Οδό Γιάννη Ρούλια».
Σε ότι δε αφορά την «υπόπτου υποστάσεως και προελεύσεως επιστολή<πρωτοστατούσε ο ίδιος στις εκδηλώσεις της Αποκριάς και θα χαίρονταν που η φιγούρα του κατέστησε το Καρβασαριώτικο καρναβάλι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Καταγράφηκε
Evera
Full Member

« Απάντηση #6 στις: 14.02.2007, 00:05:44 »

‘’ Ζωή  σε σπούδασα και ξέχασα να ζήσω,
ποιος το χαμένο μου καιρό θα φέρει πίσω.
Δε βρίσκει ρεύμα το μυαλό και δε με σώζει,
Τη λύση ψάχνω στο μπερντέ του καραγκιόζη’’.

Αγαπητοί φίλοι η περίοδος του Μεσαίωνα και της γκιλοτίνας, δυστυχώς ή ευτυχώς πέρασε. Η συνέχεια έφερε τον πολιτισμό, τη δημοκρατία (η οποία μας προσέφερε απλόχερα την ελευθερία λόγου και έκφρασης κάτι που υπερήφανα απολαμβάνουμε μέσα σ’ αυτό το forum). Θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα και δεν χρειάζεται η πληροφορία. Όμως όλος αυτός ο πρόλογος έρχεται να συνδεθεί με το καθ’όλα χορταστικό μήνυμα του φίλου don karvasarione ο οποίος με εντυπωσίασε με τον πολύ όμορφο τρόπο σκέψης και γραφής για το θέμα της Αμφιλοχιώτικης αποκριάς. Αναμφισβήτητα είχε κάθε δικαίωμα να εκφέρει άποψη για το όλο αυτό σκηνικό, είτε αυτή ήταν αρνητική, είτε θετική. Δεν είμαι σε θέση να τον κατηγορήσω για τις λανθασμένες πληροφορίες που μπορεί να είχε για το θέμα της μεγάλης προσωπικότητας του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Ρούλια και φυσικά περί γνησιότητας της επιστολής του Ευγένιου Σπαθάρη. Ο προβληματισμός που γεννήθηκε στο δικό μου μυαλό είναι, προς τι τόσος χαμός για μια τόσο μικρή απάντηση που τελικά χρειαζόταν; Γιατί χρειάστηκαν τόσοι πολλοί με διαθέσεις επιθετικές; Γιατί τόσες θεωρίες και ατελείωτες γραμμές κειμένου για μόλις μια γραμμή;
Η τελευταία απάντηση που είδα, νομίζω ότι κάλυψε και τους πιο δύσπιστους. Τα υπόλοιπα δεν μου λένε δυστυχώς τίποτα παρά μόνο μια διαδρομή για το ποιος θα ηγηθεί και τελικά θα διακριθεί στη χρήση του λόγου.
Έζησα τα πιο όμορφά μου χρόνια στην Αμφιλοχία και είχα το θράσος να αναγκάσω το αυγό μου να ραγίσει και να με ξεράσει στους δρόμους. ‘’Να κρίνεσαι χωρίς να κρίνεις’’ κάτι που το έκανα πραγματικότητα και είμαι περήφανος που κατάφερα πολλές φορές να ξεφύγω από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην γνωστή ταινία: ‘’ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΒΑΘΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ’’!
Μέσα απ’αυτό το forum ελπίζω να καταφέρουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε την επικοινωνία μεταξύ των δικών μας και άλλων ανθρώπων που είτε είχαν την τύχη, είτε όχι να γνωρίσουν την Αμφιλοχία . Είναι κρίμα καμιά φορά που βλέπω κάποιο γνωστό πρόσωπο στην Αθήνα να μου γυρνάει την πλάτη σαν να’ναι ξένος. Είχε δίκιο ο καλλιτέχνης…’’Κι άμα δω κανένα φίλο, τρέμω μη με θυμηθεί’’Η προσπάθεια που γίνεται μέσω αυτής της σελίδας είναι μονάχα ο καπνός, που θα ξυπνήσει μια τεράστια φωτιά! Η φλόγα βρίσκεται ήδη μέσα μας…

Υ.Γ Εύχομαι να μην μας ξεχάσει ο φίλος DOΝ
Υ.Γ 2  Συγνώμη για το θράσος   

Με φιλικούς χαιρετισμούς….Ο μικρός του Forum!:silly:
Καταγράφηκε

Μεσ'τις βαλίτσες μου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι...
don_Karvasarione
Newbie
*

« Απάντηση #7 στις: 15.02.2007, 04:17:43 »

b]Rumelili<<επ’ ουδενί<υπόσταση) , μια επιστολή όπου δεν ξέρω εάν πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής(προέλευση<επ’ ουδενί<υπόσταση) , μια επιστολή όπου δεν ξέρω εάν πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής(προέλευση
Καταγράφηκε
marboo
Administrator
Jr. Member

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #8 στις: 15.02.2007, 06:28:58 »

Δυστυχώς, ο Καραγκιόζης δεν βρισκόταν στην παιδική μου ζωή, αφού τότε δεν ήμουνα στην Ελλάδα. Ξεκίνησα να πρωτομαθαίνω γι αυτόν από το τραγούδι του Νιόνιου blush

Απολαμβάνω αυτό το θέμα, χωρίς ούτε κατά διάννοια να προσπαθώ να πάρω μέρος. Οπως, μαθαίνω και πραγματικά το απολαμβάνω - σας ευχαριστώ λοιπόν! :)
Καταγράφηκε
GEORGE BINAS
Full Member

No woman, no cry

« Απάντηση #9 στις: 15.02.2007, 06:47:00 »

Αγαπητέ don_karvasarione.

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την παρανόηση που προκάλεσα χρησιμοποιώντας τη λέξη εμπάθεια. Ο μόνος λόγος που τη χρησιμοποίησα ήταν μια υφέρπουσα επιθετικότητα που εγώ (και τονίζω το εγώ ) έβλεπα στο κείμενο σου. Και πάλι συγνώμη…
Η ιστορική μελέτη που έκανες για το θέατρο σκιών ήταν ακριβέστατη και εντυπωσιακή ,όπως εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που εκφράζεσαι. Μπράβο!!!
Εγώ όμως, επειδή προφανώς έχω και λίγο μεγαλύτερη ηλικία από εσένα (πιθανολογώ ότι είσαι λίγο νεαρότερος ,από τη φλόγα του λόγου σου ) έχω μια ιδιαιτερότητα . Είμαι εξαιρετικά ορθολογιστής άνθρωπος εκ φύσεως και μίλησα για «μπουρανί», γιατί απλά έψαχνα προτάσεις εφαρμόσιμες που να συμβαδίζουν με την κριτική σου.
Επειδή λοιπόν οι ιστορικές αναδρομές είναι κάτι σχετικά εύκολο ,ειδικά με την σύγχρονη τεχνολογία ,θα περιμένω με ειλικρινή ανυπομονησία προτάσεις δικές σου για το πώς θα ήθελες να δεις τη συγκεκριμένη εκδήλωση στην πόλη μας .
Γιατί αγαπητέ μου αυτό τελικά έχει τη μεγαλύτερη αξία ,τι μπορείς να εφαρμόσεις και πως.

Υ.Γ.1   Ειλικρινά περιμένω…

Υ.Γ.2   Επειδή όλοι γράφετε στίχους συνεχώς στο forum ζήλεψα και είπα να σας γράψω και εγώ κάτι αγαπημένο μου (ευτυχώς από ότι ξέρω δεν το μελοποίησε κανείς ακόμα, ας μη γίνει όλη η ποίηση τραγούδια)

Είμαι άνδρας . Όμως  ο ίδιος πάντα μένω
τα χρόνια που περάσανε με άφησαν
παράξενο παιδάκι γερασμένο.
Και δεν ποθώ πια τίποτε αδελφέ μου
τα ονείρατα στα χέρια μου εσκορπισαν
και τα δωκα ροδοφυλλα του ανέμου.
Ω, πότε θα μπορέσεις να ξεχάσεις
τις έγνοιες της ζωής που σ’εκερδισαν
να ρθεις από κει πέρα, να περάσεις
τριγύρω μου το χέρι και σκυμμένος
ν’ ακούσεις όσα πάθη εγονατίσαν
αυτόν που σου ναι τόσο αγαπημένος?
Καλέ μου σιγανά θα σου μιλούσα
θα σου λεγα πως όλοι μ’ εμισήσαν,
πως ρεύοντας το δρόμο μου ετραβούσα
διωγμένος κάθε μέρα απ’τους ανθρώπους
μην ξέροντας ποιοι τόποι μ’εκρατησαν,
μην ξέροντας σε ποιους πηγαίνω τόπους.
Κι ως είσαι ο λατρεμένος αδελφός μου,
τα μάτια σου κοιτώντας που εδακρύσαν,
θα ξεχνούσα τα βάσανα του κόσμου,
και βλέποντας μακριά κατά τη δύση
τα συννεφάκια που θαμπά εχρυσίσαν
φιλώντας ιλαρά το κυπαρίσσι,
για μια μικρήν ηλιολουσμένη πόλη
για ένα μεγάλο σπίτι που εκυλήσαν
τα πρώτα-πρώτα χρόνια μας και οι βόλοι
για τις χαρές που ακόμα με κρατούνε
ικέτη, θε να σου λεγα ,μα εσβήσαν,
για τους καιρούς που δε θα ξαναρθούνε…

ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ
                             Κ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ
Καταγράφηκε

Για ν’ ανεβείς στον ουρανό χρειάζονται δυο φτερά, ένα βιολί και κάτι πράγματα που δε μετριούνται, που δεν έχουν όνομα, πιστοποιητικά ματιού που πάει μακριά και αργά, επιγραφή στα νύχια της αμυγδαλιάς, τίτλοι της πρωινής χλόης.(Π.Νερούδα)
Evera
Full Member

« Απάντηση #10 στις: 16.02.2007, 03:49:16 »

b]θα φτάσετε σε σημείο να μετατρέψετε σε ερωτηματικό εκείνο στο οποίο ο Θεός έβαλε τελεία!<
‘’Σβήνω απ’την άμμο όλα τα χνάρια,
  απόψε που σε κυνηγάνε.
  Ξέρεις δεν φταίνε τα λιοντάρια,
  Αν μείνουν νηστικά, πεινάνε…’’

Ο μικρός του Forum![/bθα φτάσετε σε σημείο να μετατρέψετε σε ερωτηματικό εκείνο στο οποίο ο Θεός έβαλε τελεία!<
‘’Σβήνω απ’την άμμο όλα τα χνάρια,
  απόψε που σε κυνηγάνε.
  Ξέρεις δεν φταίνε τα λιοντάρια,
  Αν μείνουν νηστικά, πεινάνε…’’

Ο μικρός του Forum!
Καταγράφηκε

kat
Newbie
*

« Απάντηση #11 στις: 16.02.2007, 08:32:52 »

Καταγράφηκε
don_Karvasarione
Newbie
*

« Απάντηση #12 στις: 19.02.2007, 03:33:27 »

Σεβαστή kat.

Σεβαστή η άποψή σου, όπως σεβαστά και αυτά που έγραψες, τα οποία, οφείλω να ομολογήσω, με βρίσκουν σχεδόν σύμφωνο. Διαφωνώ μόνο σε δύο σημεία.

Διαφωνία 1η (άνευ ιδιαίτερης σημασίας): Δεν θα μπορούσα, για παράδειγμα, να προσάψω κατηγορία για λογοκλοπή στον χριστιανισμό, πολύ απλά γιατί ουδέποτε υιοθέτησε το έλατο ως σύμβολο των Χριστουγέννων. Όπως π.χ. ουδέποτε υιοθέτησε το καρναβάλι ως σύμβολο της αποκριάς. Ατυχές το παράδειγμα λοιπόν.

Διαφωνία 2η (και ουσιαστική): «Σημασία ,κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα και χωρίς μερόνυχτα έρευνας, έχει το γεγονός ότι η Αμφιλοχία αγάπησε κι αγκάλιασε τη φιγούρα του μπάρμπα-Γιώργου και θέλησε να τη συμπεριλάβει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της.»<παρέλαση των καρναβαλιστών! Και πόσο μάλλον, αυτό το έκτρωμα, να λέγεται έθιμο και κληρονομιά του Καρβασαρά. Εκεί έγκειται και η διαφωνία μου. Μην μετατρέπουμε τον τοπικό μας πολιτισμό σε κερματοδέκτη κάνοντας αλχημείες. Εκφυλίζουμε την παράδοσή μας. Αυτή βέβαια είναι προσωπική μου άποψη και δεν ζήτησα από κανέναν να την ενστερνιστεί! Διάλογος γίνεται.

Τώρα κ. Evera:

Εκ πρώτης αναγνώσεως του κειμένου σας, αποφάσισα να μην απαντήσω.
Έπειτα όμως από επαναλαμβανόμενες αναγνώσεις θα το κάνω, γιατί είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας. Ας δούμε λοιπόν τι γράψατε, σχολιάζοντας:

«Αγαπητέ Don πράγματι εκπλήσσομαι για μια ακόμη φορά με το μήνυμά σας.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για το χρόνο που αφιερώσατε ώστε να μας υπενθυμίσετε ή καλύτερα να μας μάθετε κάποια πράγματα σύμφωνα με την ιστορία του θεάτρου σκιών. Συγχαρητήρια !»
Ευχαριστώ αν και δεν είχε εκπαιδευτικό σκοπό. Δεν είναι ανάγκη να με συγχαίρετε.

«Ξέρετε όμως αυτή τη φορά δεν μπορώ να υποστηρίξω κάποια από τα λεγόμενα σας γιατί πολύ απλά αναπτύξατε ένα θέμα φεύγοντας απ’το αρχικό.» Γνωρίζω πολύ καλά το αρχικό θέμα διότι ο ίδιος το έθεσα. Ο πρώτος που ξέφυγε δεν ήμουν έγω και επίσης το ξεκαθάρισα και το επανέφερα. Μάλλον δεν το είδατε*!

«Τα λόγια σας δε, κρύβουν έναν άνθρωπο που μιλάει με πάθος και υποστηρίζει τη γνώμη του μέχρι τέλους.» Έχω το θάρρος της γνώμης μου, η οποία στηρίζεται σε τεκμήρια και επιχειρηματολογώ με βάση αυτά έως αποδείξεως<
 Δεν έχω διαβάσει το εν λόγω βιβλίο του Έκο επομένως δεν έχω και άποψη.

«Αλλά ποιος σας ζήτησε την ιστορία του θεάτρου σκιών και σας ταλαιπώρησε τόσο;» Στο κείμενό μου έγραψα ότι εγώ! προβληματίστηκα με τα λεγόμενα των συνομιλητών και τα «αδιάσειστα» στοιχεία τους και εγώ! επέλεξα να το ψάξω και να το κοινοποιήσω. Μάλλον δεν το είδατε*! Αλήθεια, εσάς ποιος σας ζήτησε να το διαβάσετε;

«Ας σοβαρευτούμε…» Επομένως έως τώρα δεν ήμουν σοβαρός… Σας ευχαριστώ τα μάλα για την προσβολή!

« Κοιτάξτε κύριέ μου, με αυτό το ρυθμό που ξεκινήσατε να σχολιάσετε το θέμα της Αποκριάς και της σκιάς, θα φτάσετε σε σημείο να μετατρέψετε σε ερωτηματικό εκείνο στο οποίο ο Θεός έβαλε τελεία!» Κοιτάξτε κύριέ μου, δεν έτυχε, ο Θεός, να με έχει επισκεφθεί ούτε στον ύπνο μου ούτε στον ξύπνιο μου, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ταυτοπροσωπείται με κάποιον από τους προλαλήσαντες. Εάν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, πάω πάσο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σας να αμφιβάλετε ακόμη» Έχω βάλει για τα καλά στον τρόπο ζωής μου την βιβλική ρήση: πίστευε και μη, ερεύνα! Εσείς από ότι φαίνεται έχετε μετατοπίσει το κόμμα δυο θέσεις αριστερά! Δικαίωμά σας!

«Δεν θα ήταν βέβαια λογικό να είστε Αμφιλοχιώτης και να μην έχετε ιδέα για το αν ο Γιάννης Ρούλιας ήταν από εδώ» Είμαι Αμφιλοχιώτης και μαθαίνω για την ελληνική ιστορία, την ιστορία του τόπου μου και την ιστορία σημαντικών ανθρώπων που έδρασαν σε αυτόν, παιδιώθεν. Την ιστορία όμως του Ρούλια ομολογώ την έμαθα προ διετίας. Μάλλον θα είμαι ο μοναδικός… Τώρα, εάν για εσάς, το ότι η γνώση της εν λόγω ιστορίας πρέπει να αποτελεί πιστοποιητικό καταγωγής, είναι το λογικό, μάλλον παραλογίζεστε. Τι άλλο να πω…

«Οι απόγονοί του στην Αμφιλοχία μήπως είναι εκ Καρπενησίου και δεν πήρανε χαμπάρι;»<«Οπότε αγαπητέ δώστε μου το σπαθί σας κι ας αλλάξουμε πλευρές. Μάλλον εγώ πρέπει να έχω αμφιβολίες τώρα κι όχι εσείς.»  Επειδή το σπαθί(ούτε σπαθί κρατώ ούτε γιαταγάνι) υποδηλώνει πόλεμο και επιθετικότητα, και από ό,τι λέτε, εσείς δεν κρατάτε αλλά μόνο εγώ, θέλετε ευθαρσώς να πείτε πώς δεν έχω στόχο την διακίνηση των απόψεων και την ώριμη συζήτηση στο forum, αλλά μπήκα εδώ, με ενδεχόμενο δόλο να προκαλέσω αναταραχή και τσακωμό. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι λέτε*! Όπως και να ‘χει πάντως, ευχαριστώ για την προσβολή, διπλά!

«  Το ότι σας απάντησαν 2-3 άνθρωποι επώνυμα στο forum…και το ότι εσείς δεν δώσατε καμία σημασία απέναντί τους, αυτό μου λέει πολλά.» Μέσα από την απάντησή μου, την  οποία συνέταξα πολύ προσεκτικά, απάντησα σε ΟΛΟΥΣ. Και για όσα δεν κατάφερα μέσα από αυτές τις γραμμές, τα συμπλήρωσα στα Υ.Γ.! Μάλλον δεν το είδατε*!

«(ενώ δεν καταλαβαίνω το λόγο της ανωνυμίας σας)» Δεν νομίζω το επώνυμο να προσδίδει μεγαλύτερο ή μικρότερο κύρος στα λεγόμενα. Εξ’ άλλου τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση του admin. Μήπως όμως, πριν μου το πείτε αυτό, έπρεπε να είχατε καταλάβει το λόγο της δική σας ανωνυμίας;;; Εκτός και αν είστε αλλοδαπός και το  Evera είναι το πραγματικό σας όνομα…

«άνθρωποι που πιστέψτε με δεν θα θέλατε να δώσουν συνέχεια στο θέμα,»<με απειλείτε κιόλας!! Μήπως θα μου κάνουν μήνυση; Μήπως θα πρέπει να φοβάμαι; Να ανησυχώ για την σωματική μου ακεραιότητα; Να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα; Σας οικτίρω Evera, σας οικτίρω…

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απάντηση του κυρίου Giorgou Bina ο οποίος έπαιξε υπέροχα το ρόλο του ως συνήγορος του σωστού διαλόγου και έδωσε νομίζω τη λήξη στο θέμα με ένα ήπιο τόνο.»  Σ’ αυτό λοιπόν το ‘δικαστήριο’, αφού ο κ. George binas έχει το ρόλο του συνηγόρου του σωστού διαλόγου και έδωσε λήξη στο θέμα στο οποίο προφανώς μόνο εγώ αποτελώ αντίλογο, εγώ λοιπόν αποτελώ και τον κακό διάλογο. Εκτός εάν, για μια ακόμη φορά, δεν ξέρετε τι λέτε*! Ευχαριστώ λοιπόν για την προσβολή, τριπλά!

« Καλώς σας απάντησε λοιπόν αγαπητέ Don…Δώστε μας εσείς τις ιδέες σας και εμείς θα σας στηρίξουμε. Εγώ εσάς περιμένω ν’ακούσω….»  Έγραψα ότι θα μπορούσε να γίνει ειδική εκδήλωση για τον αείμνηστο. Μάλλον δεν το είδατε*! Έγραψα ότι η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε να είναι μια παράσταση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της αποκριάς. Μάλλον δεν το είδατε*! Έγραψα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας χώρος με ειδική μνεία σ’αυτόν. Μάλλον  δεν το είδατε*! Έγραψα ότι πιστεύω πως η επιτυχία θα έλθει με συμμετοχή…κ.λ.π. Μάλλον δεν το είδατε*! Τώρα εάν θέλετε, μέσα από ένα κείμενο στην ενότητα του forum ‘καφενείο’, να διοργανώσω και να «σκηνοθετήσω» όλες τις εκδηλώσεις της αποκριάς, έχω όλη την καλή διάθεση, όχι όμως και το χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται γι’ αυτό.

Δεν σας το λέω, ούτε είχα σκοπό άλλωστε.

«Συγνώμη και πάλι για το θράσος,» Ακριβώς όπως το είπατε! Θράσος.

«Θα περιμένω:»
Καταγράφηκε
panik
Newbie
*

« Απάντηση #13 στις: 19.02.2007, 07:35:24 »

b]μαθητής του Ρούλια. Είναι ο τύπος του λιγόψυχου Αθηναίου βουτυρομπεμπέ κι όταν ο Καραγκιόζης τον φοβερίσει ή του δώσει καμιά καρπαζιά, φωνάζει τη μαμά του, ζητά βοήθεια και λιγοθυμάει.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Ρούλιας
Ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Ρούλιας
Καταγράφηκε

xj 400
klr 650
don_Karvasarione
Newbie
*

« Απάντηση #14 στις: 19.02.2007, 09:29:56 »

Έγραψα ότι για τους περισσότερους είναι δημιούργημα του Ρούλια. Για άλλους η προέλευση δεν είναι και τόσο σίγουρη. Για πολλούς Τούρκους μελετητές υπάρχει διασύνδεση. Οι διαφωνία υπάρχει λόγω απουσίας copyright! Επίσης έγραψα πολλάκις ότι δεν στέκομαι εκεί και δεν έγκειται εκέι η διαφωνία μου.Ξανά φεύγουμε από το θέμα. Εάν λοιπόν διαθέτετε την στοιχειώδη παιδεία, για να μην μακρυγορούμε άσκοπα,διαβάστε πρώτα αν έχετε την καλοσύνη το τί γράφω και έπειτα απαντήστε επί του θέματος!

Για την υπομονή...don_Karvasarione.
Καταγράφηκε
kat
Newbie
*

« Απάντηση #15 στις: 20.02.2007, 03:41:05 »

Αγαπητοί συμμετέχοντες στο θέμα
αυτή η απάντηση δεν έχει σχέση με το τρέχον θέμα.Είναι, όμως, θέμα πολιτισμού..Αυτό που ξεκίνησε ως διάλογος και ανταλλαγή απόψεων κατέληξε προσωπική διαμάχη! Καλό είναι , πιστεύω να ακούγονται όλες οι απόψεις με ανοικτό μυαλό, να γίνονται σεβαστές, και να μη εξαπολύονται προσβολές προς αμφοτέρους.Ας διατηρήσουμε το επίπεδο το οποίο πρέπει να έχει κάθε ομιλητής που σέβεται τον εαυτό του.
Καταγράφηκε
admin
Administrator
Full Member

Don't let them bullshit you!

« Απάντηση #16 στις: 21.02.2007, 04:02:08 »

Θα συμφωνήσω με την kat. Οι προσωπικές διαμάχες δεν προάγουν ούτε τη σκέψη, ούτε την ουσία του πράγματος, που κατά τη γνώμη μου είναι να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και να καταθέσουμε όσα μας απασχολούν είτε είναι σχετικά με την Αμφιλοχία είτε όχι.
(Σε κάθε περίπτωση πάντως είστε όλοι ελεύθεροι να απαντήσετε σε ότι σας αφορά. Είμαι σίγουρος ότι ο evera θα έβρισκε και αυτός πολλά να απαντήσει και στη συνέχεια και πάλι ο don_Karvasarione κ.ο.κ. Απλά πιστεύω ότι δεν θα κερδίσει κανένας, τίποτα απ’ αυτό.)
Ως admin πάντως αυτού του Forum και εκ μέρους όλης της ομάδας του myamfilochia.gr, παραδέχομαι πως χαίρομαι ιδιαίτερα διότι μέσα σε αυτό το θέμα διαφάνηκε πλήρως ότι υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και απόψεις, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν και δεν δέχονται τον οχαδερφισμό που μας πλασάρεται απλόχερα από παντού. Νομίζω ότι όλοι μας κερδίσαμε κάτι από αυτή τη συζήτηση (εδώ οφείλουμε και ένα \"ευχαριστώ\" στον don_Karvasarione που άνοιξε το θέμα).
Από μεριάς μου, πάντως, θεωρώντας ότι εξαντλήσαμε το θέμα με τη διασύνδεση του Μπάρμπα Γιώργου με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας, σας καλώ να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε και σε άλλα θέματα που ίσως να έχουν πιο βαρύνουσα σημασία. Και ποιος ξέρει; Ίσως ξεκινήσει κάτι δημιουργικό και ουσιαστικό από αυτό ακριβώς το σημείο.
Καταγράφηκε

Έχω μια τίγρη μέσα μου άγρια λιμασμένη
π' όλο με περιμένει
κι όλο την καρτερώ,
τηνε μισώ και με μισεί, θέλει να με σκοτώσει
μα ελπίζω να φιλιώσει
καιρό με τον καιρό
Evera
Full Member

« Απάντηση #17 στις: 21.02.2007, 22:15:01 »

/i]

Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια…!

Στο κείμενό μου έγραψα ότι εγώ! προβληματίστηκα με τα λεγόμενα των συνομιλητών και τα «αδιάσειστα» στοιχεία τους και εγώ! επέλεξα να το ψάξω και να το κοινοποιήσω. Μάλλον δεν το είδατε*! Αλήθεια, εσάς ποιος σας ζήτησε να το διαβάσετε;

‘’Εμένα μου ζητάνε χέρι και ευαισθησία, και ας μην είμαι εκεί όταν με συζητάνε. Να λέω τ’όνομά μου από απελπισία, που θα’ναι πόρτα ασήκωτη, κεφάλια να χτυπάνε…’’  

«Δεν θα ήταν βέβαια λογικό να είστε Αμφιλοχιώτης και να μην έχετε ιδέα για το αν ο Γιάννης Ρούλιας ήταν από εδώ» Είμαι Αμφιλοχιώτης και μαθαίνω για την ελληνική ιστορία, την ιστορία του τόπου μου και την ιστορία σημαντικών ανθρώπων που έδρασαν σε αυτόν, παιδιώθεν. Την ιστορία όμως του Ρούλια ομολογώ την έμαθα προ διετίας. Μάλλον θα είμαι ο μοναδικός… Τώρα, εάν για εσάς, το ότι η γνώση της εν λόγω ιστορίας πρέπει να αποτελεί πιστοποιητικό καταγωγής, είναι το λογικό, μάλλον παραλογίζεστε. Τι άλλο να πω…

Αμφιβάλλω για τις γνώσεις σας περί σημαντικών ανθρώπων της Αμφιλοχίας και της ιστορίας αυτής. Είστε πολύ μακριά ακόμη , τουλάχιστον αυτό μου δείχνετε τόσο καιρό. Θα ήθελα βέβαια να ανοίξετε ένα θέμα σαν ιστορικά μνημεία ή τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας μας. Εκεί πραγματικά περιμένω πολλά από εσάς.

Τι να πω; Μάλλον εσείς με κολλήσατε στον τοίχο με αρκετή δόση ειρωνείας.  Εγώ ευχαριστώ.  Επαναφέρω το θέμα περί σοβαρότητας. Είστε μικρός για να το αλλάξετε απ’ότι φαίνεται…

Τα περί σπαθιού και επιθετικότητας τα έκρινε ο λαός στο προτελευταίο αποστομωτικό σας  μήνυμα.

« Το ότι σας απάντησαν 2-3 άνθρωποι επώνυμα στο forum…και το ότι εσείς δεν δώσατε καμία σημασία απέναντί τους, αυτό μου λέει πολλά.» Μέσα από την απάντησή μου, την οποία συνέταξα πολύ προσεκτικά, απάντησα σε ΟΛΟΥΣ. Και για όσα δεν κατάφερα μέσα από αυτές τις γραμμές, τα συμπλήρωσα στα Υ.Γ.! Μάλλον δεν το είδατε*!<’’ Η επιτυχία θα έρθει με τη συμμετοχή’’ και όχι με την κριτική. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε και τι να πείτε ακριβώς. Επιμένω να σας προκαλώ για τις προτάσεις σας περί ιδεών πάνω στο θέμα του πολιτισμού στην Αμφιλοχία. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ξεκινήσω τις εργασίες. Για να μη σε κουράζω κιόλας… Τόσα βιβλία έγραψες στο forum!

Στο κείμενό μου έγραψα ότι εγώ! προβληματίστηκα με τα λεγόμενα των συνομιλητών και τα «αδιάσειστα» στοιχεία τους και εγώ! επέλεξα να το ψάξω και να το κοινοποιήσω. Μάλλον δεν το είδατε*! Αλήθεια, εσάς ποιος σας ζήτησε να το διαβάσετε;

‘’Εμένα μου ζητάνε χέρι και ευαισθησία, και ας μην είμαι εκεί όταν με συζητάνε. Να λέω τ’όνομά μου από απελπισία, που θα’ναι πόρτα ασήκωτη, κεφάλια να χτυπάνε…’’  

Αμφιβάλλω για τις γνώσεις σας περί σημαντικών ανθρώπων της Αμφιλοχίας και της ιστορίας αυτής. Είστε πολύ μακριά ακόμη , τουλάχιστον αυτό μου δείχνετε τόσο καιρό. Θα ήθελα βέβαια να ανοίξετε ένα θέμα σαν ιστορικά μνημεία ή τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας μας. Εκεί πραγματικά περιμένω πολλά από εσάς.

Τι να πω; Μάλλον εσείς με κολλήσατε στον τοίχο με αρκετή δόση ειρωνείας.  Εγώ ευχαριστώ.  Επαναφέρω το θέμα περί σοβαρότητας. Είστε μικρός για να το αλλάξετε απ’ότι φαίνεται…

Τα περί σπαθιού και επιθετικότητας τα έκρινε ο λαός στο προτελευταίο αποστομωτικό σας  μήνυμα.

« Το ότι σας απάντησαν 2-3 άνθρωποι επώνυμα στο forum…και το ότι εσείς δεν δώσατε καμία σημασία απέναντί τους, αυτό μου λέει πολλά.» Μέσα από την απάντησή μου, την οποία συνέταξα πολύ προσεκτικά, απάντησα σε ΟΛΟΥΣ. Και για όσα δεν κατάφερα μέσα από αυτές τις γραμμές, τα συμπλήρωσα στα Υ.Γ.! Μάλλον δεν το είδατε*!<’’ Η επιτυχία θα έρθει με τη συμμετοχή’’ και όχι με την κριτική. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε και τι να πείτε ακριβώς. Επιμένω να σας προκαλώ για τις προτάσεις σας περί ιδεών πάνω στο θέμα του πολιτισμού στην Αμφιλοχία. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ξεκινήσω τις εργασίες. Για να μη σε κουράζω κιόλας… Τόσα βιβλία έγραψες στο forum!

<Στο κείμενό μου έγραψα ότι εγώ! προβληματίστηκα με τα λεγόμενα των συνομιλητών και τα «αδιάσειστα» στοιχεία τους και εγώ! επέλεξα να το ψάξω και να το κοινοποιήσω. Μάλλον δεν το είδατε*! Αλήθεια, εσάς ποιος σας ζήτησε να το διαβάσετε;

Καταγράφηκε

don_Karvasarione
Newbie
*

« Απάντηση #18 στις: 22.02.2007, 00:25:37 »

Με τον τρόπο που μεταχειριστήκατε το κείμενο μου, πραγματικά ξεπερνάτε σε υφέρποντα κιτρινισμό και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!!Ο ρόλος σας, ως συγγραφική \"μοδίστρα\", ήτο κάκιστος. Μην το επιχειρήσετε ξανά. Εκθέτετε τον εαυτό σας με τον χείριστο τρόπο! Τέλος. Δεν βγάζω νόημα. Αλλά κατάλαβα πολλά άλλα... Το μοναδικό που θα σας πω, βάζοντας τέρμα σ\'αυτό το κακοπαιγμένο έργο(μιας και οι ηθοποιοί από ό,τι φαίνεται αδυνατούν), είναι να δώσετε τους θερμούς μου χαιρετισμούς στην εξουσία!! Εγώ προτιμώ την ουσία και συνεχίζω...
Καταγράφηκε
kat
Newbie
*

« Απάντηση #19 στις: 22.02.2007, 04:36:31 »

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: