F O R U M - 19.05.2012, 07:05:25
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ
| |-+  Ιδέες
| | |-+  Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΥ ΜΑΣ!!!
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΥ ΜΑΣ!!!  (Αναγνώστηκε 2169 φορές)
4142
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 20.03.2007, 15:18:32 »

Σαν ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, όσον αφορά το περιβάλλον μας και ιδιαίτερα μετά την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά δασικής περιοχής στον τόπο μας, ανησυχώ για το φυσικό μας περιβάλλον.

- Οφείλουμε λοιπόν να τον προστατεύσουμε και να τον διατηρήσουμε αφού αποτελεί το σημαντικό παράγοντα αειφορίας και ανάπτυξης, αλλά και πολλαπλών αγαθών που προσφέρονται από το ίδιο το φυσικό περιβάλλον.

- Να ξαναζωντανέψουν λοιπόν οι καμένες περιοχές με συνεχείς αναδασώσεις.

- Να παρακολουθούνται και να φροντίζονται συστηματικά τα νεαρά δέντρα που αναδασώσαμε και που θα ξαναδασώσουμε.

- Να αποτελέσουν οι πιο πάνω δράσεις μας πιλότο-οδηγό και για άλλους ευαισθητοποιημένους φορείς και συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής μας.

Επομένως για να πετύχει η εθελοντική αυτή προσπάθειά μας, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς(Δασαρχείο, ΟΤΑ, Νομαρχία) να συνδράμουν όλους εμάς - μαθητές, πολίτες, μη κερδοσκοπικούς φορείς - και να μας διαθέσουν:

- Νεαρά γηγενή δένδρα για την αναδάσωση,

- Σκαπάνες και φτυάρια για το σκάψιμο,

- Ειδικούς που θα μας καθοδηγούν κατα την διάρκεια των δράσεών μας,

- Ακόμα και μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά των εθελοντών πολιτών στους τόπους δράσεως μας.

Σκοπός μας λοιπόν στις εθελοντικές δραστηριότητες και δράσεις αποκατάστασεις, επιτήρησης, υιοθεσίας, είναι η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση, η διατήρηση και φυσικά η ανάδειξή μας στην κοινωνία..Μάλιστα η ανάδειξη της περιοχής αυτής θα οδηγήση σε αύξηση των τοπικών εισοδημάτων κ.α.

Υ.Γ. Tροφικός μου παράγοντας ήταν ο SOLEIL LEVANT.
Καταγράφηκε

"...η αλήθεια του καθένα είναι η ίδια του η ζωή
η μεγάλη μοναξιά του είναι η βασίλισσα του
κι ό,τι του προστάζει αυτή..."
GEORGE BINAS
Full Member

Φύλο: Άντρας

No woman, no cry

« Απάντηση #1 στις: 21.03.2007, 21:43:20 »

Αγγελική, η ιδέα σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και γι’ αυτό θα προσπαθήσω να την πάω ένα βήμα πιο πέρα. Για να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και δράσεις απαιτείται οργάνωση και πίεση. Oργάνωση και αποτελεσματικότερη πίεση μπορεί να προκύψει από κάποια μορφή φορέα. Γιατί λοιπόν να μη συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να δημιουργήσουμε ένα μη κερδοσκοπικό φορέα για την αναδάσωση και τη διαφύλαξη των ήδη υπαρχόντων δασών. Έτσι μπορούμε κατά τη γνώμη μου να πιέσουμε καλύτερα, να οργανωθούμε καλύτερα και έτσι να πετύχουμε το στόχο κάθε συνειδητοποιημένου περιβαλλοντικά πολίτη.
Θέλοντας να δώσω ένα παράδειγμα θα πω ότι κοντά στα Σαρδήνια υπάρχει ένα από τα πολύ λίγα δάση βελανιδιάς, το ποιο χρειάζεται έλεγχο, καθαρισμό, ίσως περίφραξη τμημάτων του για να μπορέσει ανενόχλητο από ζώα να ανανεωθεί. Σαφώς και δε θα υποκαταστήσουμε το Δασαρχείο Αμφιλοχίας που λειτουργεί πολύ καλά, αλλά δε θα έχανε ο τόπος αν αναλάμβανε ένας φορέας να παρακινήσει την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει εθελοντικά, να εκπαιδεύσει από μικρά τα παιδιά στα σχολεία καλλιεργώντας τους οικολογική συνείδηση. Τις νομικές λεπτομέρειες του φορέα δεν τις γνωρίζω, αλλά με συζήτηση μπορούμε να τις φέρουμε εις πέρας…
Καταγράφηκε

Για ν’ ανεβείς στον ουρανό χρειάζονται δυο φτερά, ένα βιολί και κάτι πράγματα που δε μετριούνται, που δεν έχουν όνομα, πιστοποιητικά ματιού που πάει μακριά και αργά, επιγραφή στα νύχια της αμυγδαλιάς, τίτλοι της πρωινής χλόης.(Π.Νερούδα)
4142
Newbie
*

« Απάντηση #2 στις: 22.03.2007, 13:39:26 »

Γιώργο μου καλημέρα,

Θα προσπαθήσω να βρώ κάποιες πηγές (μέρα με τη μέρα), για να μπορέσουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον πολλών...Σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα θέλουν να βοηθήσουν και πρώτη απ όλους ΕΓΩ..
Αρχικά θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την προστασία των ήδη υπαρχόντων δασών..
Αλλά βρίσκω λίγο αδύνατο να πραγματοποιηθεί το παράδειγμα που ανέφερες με τα "λίγα δάση βελανιδιάς", σίγουρα χρειάζονται καθαρισμό και έλεγχο. Όσο για την περίφραξη όμως???Τα ζώα κάπου θα βρούν μια ακρούλα, είτε από μόνα τους είτε με την βοήθεια ανθρώπων(βοσκών) και θα ξαναμπούν!!!
Όσο για την ενημέρωση πολιτών, μαθητών και άλλων εξωτερικών παραγόντων κάπου θα βρούμε την άκρη για να κάνουμε την αρχή!

Καταγράφηκε

lia
Full Member

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #3 στις: 22.03.2007, 14:29:34 »

Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες να σας δώσω, να σας πω ότι, από την αδερφή μου που είναι καθηγήτρια γυμνασίου, γνωρίζω ότι πλέον όλες οι Δευτεροβάθμιες Επιθεωρήσεις και όλα τα γυμνάσια - λύκεια έχουν στο πρόγραμμά τους υπεύθυνο περιβαλλοντικών θεμάτων και ψάχνουν κάθε χρόνο σχετικές δραστηριότητες ώστε να καλύψουν την υποχρέωσή τους για σχετικές διδακτικές ώρες. Απευθυνθείτε και σε αυτούς, υπάρχει περίπτωση να πετάξουν από τη χαρά τους!
Καταγράφηκε
fotaras87
Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: 22.03.2007, 14:56:09 »

Καταγράφηκε
Soleil levant
Newbie
*

« Απάντηση #5 στις: 22.03.2007, 18:28:39 »

Καταγράφηκε

...UNDER MY SKIN !
4142
Newbie
*

« Απάντηση #6 στις: 23.03.2007, 11:29:56 »

Καταγράφηκε

Evera
Full Member

« Απάντηση #7 στις: 26.03.2007, 09:06:22 »

Καταγράφηκε

Μεσ'τις βαλίτσες μου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι...
Evera
Full Member

« Απάντηση #8 στις: 29.03.2007, 16:40:11 »

Το υπόσχομαι. Μακάρι μια μέρα να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Δε βλέπω την ώρα για να πάω Αμφιλοχία! ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΑΑΑΑΡΧΗΗ!!!
Καταγράφηκε

Evera
Full Member

« Απάντηση #9 στις: 03.04.2007, 18:53:23 »

Καταγράφηκε

panik
Newbie
*

« Απάντηση #10 στις: 15.05.2007, 16:37:13 »

Τελευταια απαντηση  στις 3.04.07 απο τοτε μεχρι σημερα τι εγινε;
Καταγράφηκε

xj 400
klr 650
Evera
Full Member

« Απάντηση #11 στις: 16.05.2007, 11:02:03 »

Χίλια συγνώμη αλλα πραγματικά η μετα Πάσχα περίοδος για μένα ήταν λίγο δύσκολη.Κατ'αρχήν μόνο σπίτι δεν ήμουν...τώρα δουλειά,δουλειά και...
Λοιπόν..η συνάντηση που έγινε τέσσερις μέρες μετά το Πάσχα με τους αντιδημάρχους της Αμφιλοχίας, ναι μέν ήταν ουσιαστική και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που δημιούργησα, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο προβληματάκι αγαπητά μου.Το κομματάκι που είχε αναδασωθεί τότε,ήταν ενα ελεύθερο πεδίο.Το υπόλοιπο τοπίο (πως δεν τό'χαμε σκεφτεί;) απαρτίζεται απο χωράφια συμπατριωτών που κάποια στιγμή ίσως να το τα αξιοποιήσουν κιόλας,οπότε σε ξένα χωράφια δεν παίζει να μπούμε.Φυσικά σε σημεία που έχουμε τη δυνατότητα,ο δρόμος είναι ανοικτός και ο Δήμος Αμφιλοχίας απο την πλευρά του είναι έτοιμος να κάνει μια αίτηση στο δασαρχείο για δενδρίλια προς αναδάσωση.Αυτά!  Τί λέτε να κάνουμε;   blabla
Καταγράφηκε

lia
Full Member

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #12 στις: 17.05.2007, 09:59:08 »

Παιδιά, κανένας ιδιοκτήτης που σκέφτεται πιθανά να αξιοποιήσει ένα χωράφι, έστω και σε 100 χρόνια, δεν πρόκειται να κάνει αναδάσωση. Μετά το χωράφι χαρακτηρίζεται δάσος και το χάνει! Αυτό ισχύει κι αν είναι παρατημένο κι έχουν φυτρώσει από μόνα τους άγρια δέντρα και δάση, οπότε το Δασαρχείο μπορεί να αποφασίσει να το κυρήξει δάσος.
Καταγράφηκε
aquastar
Newbie
*

« Απάντηση #13 στις: 10.07.2007, 19:53:15 »

10/7/07

Εδώ Αμφιλοχία...

Το θέμα της αναδάσωσης και γενικά των πρωτοβουλιών φαίνεται ότι έχει πέσει σε τέλμα. Τι πάθατε παιδιά; Σας έπιασε η καλοκαιρινή ραστώνη;

Η τηλεόραση προβάλλει συνέχεια σποτάκια "Γη - SOS" και οι μαθητές μου
(15-16 χρόνων) με ρωτούσαν σήμερα

"Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε;"

Σκέφτηκα τις προτάσεις του Forum και τους απάντησα

"Γιατί δεν κάνετε κάτι για την ίδια σας την πόλη πρώτα;"

"Να κάνουμε αναδάσωση!" ήταν η πρώτη απάντησή τους.

Φανταστείτε την απογοήτευσή τους όταν τους εξήγησα τους λόγους που εμποδίζουν την αναδάσωση προς το παρόν.

"Τίποτε άλλο, δεν μπορούμε να κάνουμε;" με ρώτησαν.
Υποσχέθηκα να τους απαντήσω σύντομα, και τώρα σας ερωτώ:

Υπάρχει κάποια πρόοδος στο θέμα της αναδάσωσης;
Επειδή δηλώνω άσχετη με τον σωστό χρόνο που πρέπει να γίνει, τουλάχιστον μήπως θα μπορούσαμε να λύσουμε τώρα που είναι καλοκαίρι τα διαδικαστικά θέματα και να προχωρήσουμε σε πράξεις όταν όλα θα είναι έτοιμα;

Όσο για την ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών δεν πρέπει να ανησυχείτε. Τα νέα σε ένα τόσο μικρό τόπο μαθαίνονται γρήγορα, και ιδιαίτερα τα παιδιά είναι πλήρως ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Εκείνο που χρειάζονται για να συμμετέχουν είναι οργάνωση και παρακίνηση.

Περιμένω νέα σας.

Καταγράφηκε
Evera
Full Member

« Απάντηση #14 στις: 11.07.2007, 01:26:32 »

''Ο πιο μεγάλος πόνος είναι τα 360 χιλιόμετρα μακρυά...''

Φέτος η δυνατότητα να βρεθώ για μεγάλο διάστημα στην Αμφιλοχία, είναι μικρή. Ποτέ όμως δεν ξέχασα υποσχέσεις και πράγματα που ανέφερα πολλές φορές μες στο forum.Θέλω πολύ να κάνω αλλη μια συνάντηση με τη δημοτική αρχή για να δούμε πως εξελίσσονται και σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα τα πράγματα.Σίγουρα κάτι μπορεί να γίνει...
Aquastar θεωρώ πως ο χώρος εργασίας σας αποτελεί ένα είδος λειτούργημα όσον αφορα τις μικρές αυτές ηλικίες που προσπαθούν να σπάσουν το τσόφλι για να δούν τι κρύβεται απ'έξω. Πάντα ήθελα να ρωτήσω ένα δάσκαλο το τί ενδιαφέροντα δίνει σ'ένα νέο παιδάκι όταν τα μαθήματα είναι δευτερεύοντα.Σκεφτόμουν εδω και πολύ καιρό με φίλους, να οργανώσουμε μια συνάντηση με καθηγητές και μαθητές ώστε να προτείνουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που θα κινήσουν ιδέες και πράξεις νέων παιδιών που τις έχει τόσο ανάγκη μια πόλη σαν τη δική μας την ώρα που νέοι χάνονται στα άδυτα των ναρκωτικών (δραματική η αύξηση των τελευταίων ετών)!
Η αρχή έγινε με το myamfilochia, η συνέχεια και το μέλλον βρίσκεται στην παιδική αθωότητα
Θα προτείνω συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων, στην Αμφιλοχία, για το Σάββατο 14 Ιουλίου ή 21 Ιουλίου.Θα σας περιμένουμε όλους...

Είμασταν πολλοί...γίναμε περισσότεροι κι ενώσαμε τα χέρια...
Καταγράφηκε

aquastar
Newbie
*

« Απάντηση #15 στις: 11.07.2007, 12:47:31 »

Συμφωνώ απόλυτα. thumbsup1

Περιμένω οριστική ημερομηνία.

aquastar.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: