F O R U M - 19.05.2012, 07:08:12
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
| |-+  Κινηματογράφος
| | |-+  La mome Piaf - La vie en rose
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: La mome Piaf - La vie en rose  (Αναγνώστηκε 1098 φορές)
lia
Full Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα

« στις: 31.03.2007, 12:52:07 »

Ίσως η πιο συγκλονιστική ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Κι όχι επειδή είναι γαλλική... Συγκλονιστική είναι η ιστορία, αλλά και η ηθοποιός-ερμηνεύτρια (η παντελώς άγνωστη ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ αλλά να με θυμηθείτε θα κάνει μεγάλα πράγματα). Στο τέλος έκλαιγα σαν μωρό.
Δείτε την όσοι αγαπάτε τη μουσική, όσοι συζητούσαμε για τη σχέση της τέχνης με την ψυχοσύνθεση, τον έρωτα, τη λύτρωση και την αυτοκαταστροφή. Και οι γυναίκες.
Μην τη δείτε όσοι περιμένετε ένα χαρούμενο βιογραφικό μιούζικαλ με τα celebrities της εποχής κι όσοι θέλετε να βγείτε από την αίθουσα ανέμελοι.

ΥΓ. Επειδή η ταινία είναι περισσότερο ψυχογράφημα παρά βιογραφία, στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε και τα βιογραφικά στοιχεία της Piaf.
http://www.rfimusique.com/siteen/biographie/biographie_6057.asp

Καταγράφηκε
marboo
Administrator
Jr. Member

« Απάντηση #1 στις: 12.04.2007, 12:43:41 »

Το περίμενα το έργο...  καθότι η Piaf ήταν η αγαπημένη της οικογένειάς μου....

Λία, με εξέπληξες που δεν ήξερες την Κοτιγιάρ!  Smile-smile
Την γνώρισα (για την ακρίβεια γνώρισα τις ματάρες της) στο TVικό Highlander, και μετά την "παρακολούθησα".... 44 ταινίες, η τελευταία με Russel Crow!
Για ρίξε μια ματιά εδώWink
Καταγράφηκε
lia
Full Member

« Απάντηση #2 στις: 12.04.2007, 12:54:56 »

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ κάποιες από τις ταινίες αυτές τις εχω δει, δεν τη συγκράτησα, ούτε σαν φατσούλα, ούτε σαν ερμηνεία. Ούτε και τώρα που είδα τις ταινίες μπορώ να πω ότι την θυμάμαι... Μόνο σ'αυτή με τον R.Crow, που είχα βρει την ταινία ελαφρώς κλισέ, απλοϊκή, ένα ευχάριστο απόγευμα και τίποτε άλλο. Στην Piaf νομίζω δίνει μια εντελώς διαφορετικά πλούσια ερμηνεία.
Καταγράφηκε
GEORGE BINAS
Full Member

Φύλο: Άντρας

No woman, no cry

« Απάντηση #3 στις: 28.03.2008, 16:27:05 »

Με καποια καθυστερηση ειδα και εγω επιτελους αυτη την ταινια. Αυτο που ξεχωρισα ειναι η μοναδικη ερμηνεια της Marion Cotillard ,η οποια με καθηλωσε απο την αρχη ως το τελος. Για τη μουσικη δε χωρουν σχολια, απλα Piaf...
Καταγράφηκε

Για ν’ ανεβείς στον ουρανό χρειάζονται δυο φτερά, ένα βιολί και κάτι πράγματα που δε μετριούνται, που δεν έχουν όνομα, πιστοποιητικά ματιού που πάει μακριά και αργά, επιγραφή στα νύχια της αμυγδαλιάς, τίτλοι της πρωινής χλόης.(Π.Νερούδα)
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: