F O R U M - 06.02.2012, 20:39:23
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!
| |-+  Συστηθείτε μας (Συντονιστής: marboo)
| | |-+  Ας αυτοσυστηθώ...
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Ας αυτοσυστηθώ...  (Αναγνώστηκε 1136 φορές)
aquastar
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 08.07.2007, 13:21:09 »

Γεια σε όλους,

Με λένε Αμαλία, είμαι καθηγήτρια Αγγλικών, και μένω τα δύο τελευταία χρόνια στην Αμφιλοχία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και σαν πόλη την αγαπώ πολύ. Ίσως γιατί την γνώρισα σε εποχές που ήταν ακόμη όμορφη και ασφαλής. Αγαπούσα κι εγώ να επισκέφτομαι τις γειτονιές της, τις εξοχές της, ακόμη και το κέντρο, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, που η πόλη αδειάζει και γίνεται ονειρεμένα ανθρώπινη.
Όμως πριν από 10 χρόνια, αποφάσισα να ζήσω διαφορετικά, με λιγότερο άγχος ( χρειαζόμουν 2 ώρες κάθε μέρα για να πάω στην δουλειά), περισσότερη ασφάλεια (διέρρηξαν το γειτονικό μας διαμέρισμα) καλύτερη υγεία (είχα 2 μικρά παιδιά που δεν ήθελα να γίνουν ασθματικά).

Πέρασα από αρκετές πόλεις της Δυτ. Ελλάδας (Γιάννενα, Κέρκυρα, Αγρίνιο) πάντα όμως ο δρόμος μου περνούσε από την Αμφιλοχία, μέχρι που οι συνθήκες μου επέτρεψαν να εγκατασταθώ εδώ. Δεν ξέρω πόσο και ρό θα μείνω, όμως προς το παρόν... κάθε πρωί βλέπω τη θάλασσα από το παράθυρό μου, χρειάζομαι μόνο 10 λεπτά για να πάω στη δουλειά μου με τα πόδια, λέω αμέτρητες καλημέρες μέχρι να φτάσω εκεί, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν ακόμη και χωρίς να σε ξέρουν.

Ξέρω ότι αυτή είναι η ιδανική εικόνα, ότι υπάρχουν και αρκετά στραβά, αλλά είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος άνθρωπος. Πιστεύω ότι αντί για γκρίνια, πρέπει να υπάρχει δράση και πως η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να κάνει θαύματα εκεί που οι δημόσιοι φορείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, όρεξη να' χετε.

Καταγράφηκε
crusader
Full Member

Φύλο: Άντρας

Never Give Up, Never Surrender!

« Απάντηση #1 στις: 08.07.2007, 21:38:10 »

αν και μάλλον δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσε να ζήσει μόνιμα στην επαρχία, μου άρεσε πολύ αυτό που περιέγραψες Αμαλία..

καλωσόρισες και στην διαδικτυακή Αμφιλοχία!
Καταγράφηκε

EL HOMBRE SOLO
GEORGE BINAS
Full Member

No woman, no cry

« Απάντηση #2 στις: 09.07.2007, 22:29:47 »

Καλως ηλθες, λοιπον, τοσο στη διαδικτυακη Αμφιλοχια, αλλα κυριως στην πραγματικη Αμφιλοχια. Ειναι θεμα προτεραιοτητων τελικα η επιλογη του τοπου διαμονης. Ειναι υπεροχο να πηγαινεις στη δουλεια σου σε πεντε λεπτα, να χαιρετας τους παντες στο δρομο σου, να φοβασαι λιγοτερο απο οτι στις μεγαλουπολεις, να μεγαλωνεις τα παιδια σου οντας κοντα τους και οχι σε καποιο μποτιλιαρισμα.  Για αυτους τους λογους και πολλους αλλους ζουμε στην Αμφιλοχια. Χαιρομαστε που σε εχουμε κοντα μας λοιπον...
Καταγράφηκε

Για ν’ ανεβείς στον ουρανό χρειάζονται δυο φτερά, ένα βιολί και κάτι πράγματα που δε μετριούνται, που δεν έχουν όνομα, πιστοποιητικά ματιού που πάει μακριά και αργά, επιγραφή στα νύχια της αμυγδαλιάς, τίτλοι της πρωινής χλόης.(Π.Νερούδα)
aquastar
Newbie
*

« Απάντηση #3 στις: 09.07.2007, 23:11:58 »

αν και μάλλον δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσε να ζήσει μόνιμα στην επαρχία, μου άρεσε πολύ αυτό που περιέγραψες Αμαλία..

καλωσόρισες και στην διαδικτυακή Αμφιλοχία!

Ούτε κι εγώ πίστευα κάποτε πως θα μπορούσα να ζήσω μακριά από την Αθήνα και αν μου το έλεγε κάποιος άλλος, έβγαζα φλύκταινες angry Όμως οι άνθρωποι και οι προτεραιότητές τους αλλάζουν. Όσα φέρνει η ώρα...
Παρεπιπτόντως, μεγάλωσα στον Περισσό, δυο βήματα από το γήπεδο της ΑΕΚ. Κάθε φορά που έμπαινε γκολ, πεταγόμαστε στο μπαλκόνι και φωνάζαμε κι εμείς μαζί τους. Δεν μπορώ να φανταστώ τη Φιλαδέλφεια χωρίς το γήπεδο...
Καταγράφηκε
aquastar
Newbie
*

« Απάντηση #4 στις: 09.07.2007, 23:16:16 »

Καλως ηλθες, λοιπον, τοσο στη διαδικτυακη Αμφιλοχια, αλλα κυριως στην πραγματικη Αμφιλοχια. Ειναι θεμα προτεραιοτητων τελικα η επιλογη του τοπου διαμονης. Ειναι υπεροχο να πηγαινεις στη δουλεια σου σε πεντε λεπτα, να χαιρετας τους παντες στο δρομο σου, να φοβασαι λιγοτερο απο οτι στις μεγαλουπολεις, να μεγαλωνεις τα παιδια σου οντας κοντα τους και οχι σε καποιο μποτιλιαρισμα.  Για αυτους τους λογους και πολλους αλλους ζουμε στην Αμφιλοχια. Χαιρομαστε που σε εχουμε κοντα μας λοιπον...

Ευχαριστώ κι εγώ για το θερμό καλοσώρισμα. smiley
Καταγράφηκε
crusader
Full Member

Never Give Up, Never Surrender!

« Απάντηση #5 στις: 10.07.2007, 09:24:53 »

Δεν μπορώ να φανταστώ τη Φιλαδέλφεια χωρίς το γήπεδο...

Το δυνατότερο πιοτό ήταν το Νίκος Γκούμας...
...το πίναμε τις Κυριακές και χάναμε το νου μας...

Καταγράφηκε

EL HOMBRE SOLO
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: