F O R U M - 19.05.2012, 07:35:57
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ
| |-+  Ιδέες
| | |-+  Πακέτο Ιδεών
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Πακέτο Ιδεών  (Αναγνώστηκε 1026 φορές)
aquastar
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 10.07.2007, 21:05:17 »

10/07/07

Εδώ Αμφιλοχία...

Συνοψίζοντας τις προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουμε τις εξής:

Αναδάσωση
Προστασία του Δάσους των βελανιδιών
Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων
Βελτίωση των αθλητικών χώρων
Δημιουργία κηποθέατρου
Ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα

Προσωπικά έχω ακόμη να προτείνω:

Α) Σε θέματα περιβάλλοντος

Εθελοντική δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης
Οργάνωση εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας και θάλάσσιων καταστροφών (Σκεφτείτε τη χωματερή, τις δεξαμενές καυσίμων και τα ιχθυοτροφεία)

Β) Σε θέματα κοινωνικής προσφοράς

Βοήθεια σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν και δεν έχουν άτομο να τους φροντίζει
Προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων
Εθελοντική παρουσία ναυαγοσωστών στις πλαζ

Γ) Σε θέματα πολιτισμού

Ομάδες καθαρισμού και σηματοδότησης των αρχαιολογικών χώρων, ώστε να είναι ευδιάκριτη η πρόσβαση σε αυτούς από τους κεντρικούς δρόμους.
Η έκδοση μικρών ενημερωτικών φυλλαδίων που να διανέμονται δωρεάν στα περαστικά αυτοκίνητα (ας εκμεταλλευθούμε το μποτιλιάρισμα)
Η προβολή της πόλης ως πολιτιστικού προορισμού μέσα από το διαδίκτυο, ιδαίτερα σε sites του εξωτερικού. Εδώ, η εναλλακτική προβολή των αρχικών  σελίδων στα Αγγλικά επιβάλλεται. (Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω)   

Δ) Σε θέματα τουρισμού

Βελτίωση στις όψεις των κτιρίων στους κεντρικούς δρόμους χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους (κάποια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν)
Δημιουργία είτε τουριστικού συνεταιρισμού (να βοηθήσουν οι άνεργες γυναίκες της πόλης) είτε παρότρυνση και στήριξη του Δήμου για την δημιουργία Δημοτικής τουριστικής επιχείρησης.
Προβολή της μαρίνας στον ναυτικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού
( οι εξέδρες δεν φτιάχτηκαν μόνο για να ψαρεύουν ευκολότερα οι ψαράδες)
Ίδρυση Ναυτικού Ομίλου και διοργάνωση αγώνων για μικρά σκάφη π.χ. για εκείνα που συμμετέχει η κατηγορία παίδων. (Δηλαδή το Αγρίνιο, που δεν έχει θάλασσα, πως έχει ναυτικό όμιλο;)

Ε) Σε θέματα Αθλητισμού

Διοργάνωση τοπικών αθλητικών γεγονότων με λαϊκή συμμετοχή και σκοπό την ενίσχυση των τοπικών συλλόγων π.χ. λαϊκός αγώνας δρόμου ή ποδηλατικός γύρος ή ναυταθλητικοί αγώνες.

Μέχρι εδώ ήταν οι προτάσεις μου για την ώρα. Για την υλοποίησή τους όμως χρειάζεται και ο κατάλληλος φορέας, που θα πρέπει να είναι όπως έχει αναφερθεί ένας Σύλλογος Εθελοντών. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι για την ίδρυση ενός τέτοιου Συλλόγου, χρειάζονται τουλάχιστον 20 άτομα.

Ας μην μένουμε στα λόγια λοιπόν, ας περάσουμε στα έργα. Αφήστε τις γκρίνιες και σηκώστε τα μανίκια ψηλά!

Ευχαριστώ για την υπομονή σας,

Φιλικά

aquastar
Καταγράφηκε
Evera
Full Member

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #1 στις: 11.07.2007, 01:10:07 »

Αγαπητέ-ή aquastar, προσωπικά σ'ευχαριστώ για το συνοπτικό αυτό κείμενο των ιδεών που γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα.Βασικά η ουσία είναι προς αναζήτηση, και η αλήθεια είναι οτι θεωρητικά ήμαστε όλοι εργατοπατέρες αλλά...
Παίρνω πολύ σοβαρά κάποια απο τα παραπάνω και θα ήθελα πολύ να τα συζητήσω με κάποιους ανθρώπους στις διακοπές μου.
Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε όλοι στην Αμφιλοχία.Τότε πραγματικά όλα θα πέρναγαν στην πράξη, απο εδώ δεν γίνεται τίποτα όσο και να φωνάζουμε...
Σ'ευχαριστώ και πάλι, καλό καλοκαίρι (ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΠΑΝΤΑ Ε?)
Καταγράφηκε

Μεσ'τις βαλίτσες μου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι...
aquastar
Newbie
*

« Απάντηση #2 στις: 11.07.2007, 13:01:40 »

Το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, τουλάχιστον θα είμαι εδώ. studiing

Άλλωστε είναι κρίμα να μην ζήσεις από κοντά τον Αυγουστιάτικο ρυθμό της πόλης.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας. cool
Καταγράφηκε
admin
Administrator
Full Member

Φύλο: Άντρας

Don't let them bullshit you!

« Απάντηση #3 στις: 23.07.2007, 22:59:16 »

Αγαπητή aquastar,
Κατ’ αρχήν να σε καλωσορίσω κι εγώ στην κοινότητα του myamfilochia.gr! welcome
Οφείλω να ομολογήσω ότι συμφωνώ και ίσως να ζηλεύω λιγάκι τον τρόπο με τον οποίο, περιγράφεις τις επιλογές σου στο σχετικό board «Καλώς Ήλθατε»…
Σχετικά με όλα αυτά που περιγράφεις παραπάνω στο «Πακέτο Ιδεών» συμφωνώ με την καταγραφή τους. Πρέπει να ορίσουμε ποια είναι ακριβώς τα πράγματα που θα θέλαμε ή που πιστεύουμε πως θα έπρεπε να υπήρχαν. Όλα αυτά βέβαια που αναφέρεις δεν είναι δυνατό να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είπαμε ξεκινάμε με την καταγραφή, στη συνέχεια μετράμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε σε υλοποίηση.

Προς το παρόν, θα αναφερθώ μόνο στην πρότασή σου για την Αγγλική έκδοση του site.
Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου από την πρώτη μέρα που ανεβάσαμε το myamfilochia.gr στο Internet.
Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία αυτού του site δεν είχαμε στο μυαλό μας το αποτέλεσμα που υπάρχει σήμερα (Forum, παρουσίαση των Νέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, downloads κ.α.).
Θέλαμε να προσφέρουμε μία αξιόλογη παρουσίαση της πόλης στο Internet – μία όσο το δυνατόν πληρέστερη πηγή πληροφοριών για την Αμφιλοχία. Όσο όμως ήμασταν στη διαδικασία δημιουργίας του site παθιαστήκαμε και παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι πέρα από τη μετάφραση των σταθερών ενοτήτων στα Αγγλικά, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, λόγω του τρόπου ανάπτυξης. Το ψάχνουμε και πιστεύω πως στο τέλος θα βρούμε μία λύση. Αν χρειαστεί το ξαναφτιάχνουμε από την αρχή…
Κρατάω το όνομα και το email σου. Αν επιλύσουμε τα τεχνικά θέματα θα σε χρειαστούμε σίγουρα για κάποιες -τουλάχιστον- μεταφράσεις. 

Καλή συνέχεια!
Καταγράφηκε

Έχω μια τίγρη μέσα μου άγρια λιμασμένη
π' όλο με περιμένει
κι όλο την καρτερώ,
τηνε μισώ και με μισεί, θέλει να με σκοτώσει
μα ελπίζω να φιλιώσει
καιρό με τον καιρό
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: