F O R U M - 07.02.2012, 13:06:50
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Με κλικ εδώ, επιστρέφετε στο myamfilochia.gr!  Smile-smile
+  myamfilochia.gr forum
|-+  ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ
| |-+  «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο»!
| | |-+  Τα κακώς κείμενα στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Τα κακώς κείμενα στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου  (Αναγνώστηκε 1851 φορές)
Χρηστος
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 20.08.2008, 23:52:04 »

Κακώς κείμενα  στην Βαρετάδα του 2008!!!

Αγαπητέ Δήμαρχε

«Εμείς είμαστε εδώ και μετά από τις εκλογές!». Ενθυμούμενος τα δικά σας λόγια, λίγο μετά από τις Δημοτικές Εκλογές του 2006, σε ένα από τα καφενεία του χωριού μας.
   Ως ένθερμος υποστηρικτής σας, αμέσως είπα μπράβο και συνάμα επιβεβαίωσα τον εαυτό μου για την επιλογή μου, σ’ αυτές αλλά και στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Έτσι πρέπει να είναι η τοπική αρχή, σκέφτηκα! Να δέχεται τις ευχαριστίες, αλλά να δέχεται και τις επικρίσεις για τα λάθη της και να μην μένει μόνο σ’ αυτό, αλλά να τα διορθώνει. Θα ήθελα λοιπόν, ύστερα από το καταλάγιασμα των χειροκροτημάτων, να καταδείξω και εγώ κάποια λάθη και ατέλειες.
   Μετά από πολλές επισκέψεις στο χωριό μου, -ειμαι μετανάστης - θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως δεν διαπίστωσα διαφορές και όχι μικρές, τόσο  στην καλαισθησία όσο και στην λειτουργικότητα της μικρής πατρίδας μου, μιλάω για το Δημοτικό διαμέρισμα της Βαρεταδας.
   Θα έλεγα, ότι το να φτιάξετε την Βαρεταδα μικρό Παρίσι είναι ουτοπία, αλλά είδα την προσπάθεια σας και σίγουρα την επικροτώ.
   Όμως κάποια βασικά θέματα που είναι υπαρκτά προβλήματα για το χωριό μου, αλλά ανεπίτρεπτα για την εποχή μας, δεν παύουν να υφίστανται. Το χειρότερο δε είναι, ότι μου δίδεται η εντύπωση, πως εθελοτυφλείτε εκουσίως μπροστά σ’ αυτά τα προβλήματα.

Είναι δυνατόν Δημοτική πινακίδα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού να χρησιμοποιείται σαν τσιγκέλι για να σφαχτούν γουρούνια και πρόβατα? Και από την σφαγή αυτών το αίμα να κυλάει σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με κίνδυνο την δημόσια υγεία?

Ειναι δυνατον ο περιβαλλοντας χωρος του Δημοτικου σχολειου να εχει γινει χωματερη σκουπιδιων?

Είναι δυνατόν γραφικά και ιστορικά σοκάκια του χωριού να έχουν κλείσει από πυκνή βλάστηση και κατολισθήσεις?

Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια ανακαίνιση στο Κοινοτικό Γραφείο, τουλάχιστον εξωτερικά, γιατί μοιάζει εγκαταλειμμένο μετά από βομβαρδισμό?

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει υπεύθυνος που θα επιβλέπει και θα συντηρεί τον χώρο του Νεκροταφείου, γιατί σε λίγο δεν θα διαφέρει σε τίποτα από ένα κομμάτι λόγγου και από όσο γνωρίζω, πληρωνουμε εισφορά 3 ευρώ γι’ αυτό το λογο.

Στον χώρο που χαρακτηρίζεται ως κεντρική πλατεία του χωριού και εκεί υπάρχει και μνημείο ηρώων, μήπως ηρθε η ώρα για μια υποτυπώδη ανάπλαση?

Η μεγάλης ιστορικής σημασίας πηγή, με την ονομασία Παλιόβρυση, σε κεντρικό σημείο του χωριού, που παραμένει αστείρευτη, άραγε της αξίζει αυτή η αγνωμοσύνη των ιθυνόντων?

Σίγουρα κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις το υπαίθριο αναψυκτηριο που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορούσε να ανεβάσει το πολιτισμικό επίπεδο του χωριού. Εντούτοις  προς το παρόν μόνο κακό κάνει αφού ούτε τουαλέτες δεν υπάρχουν! Έλεος! Ούτε τα βασικά? Πως το επιτρέπετε?

Την σειρά προτεραιότητας την αφήνω σε εσάς. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που σας παραθέτω παραπάνω, σας γνωστοποιούνται αυτή την στιγμή και ότι δεν τα γνωρίζατε προηγουμένως γιατί δεν είχαν φροντίσει να σας πληροφορήσουν οι τοπικοί σύμβουλοι του χωριού μας. Και επίσης θέλω να πιστεύω αφού πλέον τα γνωρίζετε, θα φροντίσετε, σε συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους και την συμβολή όλων μας, το συντομότερο δυνατόν, να τακτοποιηθούν, αν όχι όλα, τα περισσότερα και τα ποιο σημαντικά από αυτά,
   Όπως σας είπα και παραπάνω, δεν διαμένω μόνιμα στην Βαρετάδα. Επιθυμία μου όμως είναι να επιστρέψω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Στον τόπο που ζούσαν και ζουν δικοί μου άνθρωποι. Δείξτε μου τον δρόμο, φτιάξτε ή προσπαθείστε να φτιάξετε έναν καλύτερο τόπο για να ενισχύσετε αυτή μου την επιθυμία.
   Μια λαϊκή παροιμία, που σίγουρα γνωρίζεται, λέει: «Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.» Εσείς κλέφτες δεν είστε σίγουρα, αλλά φροντίστε να μην βγείτε ούτε ψεύτες! Και εμείς με την σειρά μας θα φροντίσουμε να χαίρεστε και τον δεύτερο και τον τρίτο και για πολλές χρονιές ακόμα!

Με εκτίμηση
Χρηστος Παπανικος

Καταγράφηκε
pantse
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #1 στις: 08.10.2009, 22:43:30 »

ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΑΠΟΡΙΜΑΤΩΝ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ?ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ.ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
Καταγράφηκε

BLUE VAYEROS
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: