Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κόντρα στην μιζέρια, η Ελλάδα που δημιουργεί»


Την ανάγκη να περάσουν στην εφαρμοσμένη πολιτική οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας,των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε το event «Ελπίδος 2030».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε νωρίς το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας, όπου στην οδό Ελπίδος, 25 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη, παρουσιάζουν στα περίπτερα τους το έργο τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της διεθνούς δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Στον πεζόδρομο, όπου βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εθελοντές και τους ανθρώπους που στηρίζουν τις δράσεις για την επίτευξη των 17 στόχων ενώ παρακολούθησε και την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας «Πολυφώνικα». Αμέσως μετά επισκέφθηκε την έκθεση «Πλανήτης 2030» που δημιούργησε η «ActionAid HELLAS” μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα.

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 17 στόχους.
Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η «Actionaid” συντονίζει την ολοήμερη εκδήλωση μαζί με το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία όλης αυτής της δράσης είναι από το World Human Forum με τη συμμετοχή περισσότερων από 25, οργανώσεων και φορέων.

Γιαννης Τρουπης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κόντρα στην μιζέρια, η Ελλάδα που δημιουργεί»

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση απο τον Διαχειριστή.

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.