Δήλωση υποψηφιότητας από τον Μάρκο Βασίλα για το αξίωμα του Δημάρχου στον Δήμο Αμφιλοχίας

Με το όνομα του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» έγινε σήμερα το μεσημέρι η δήλωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του δημάρχου Αμφιλοχίας ως επικεφαλής από τον κ. Μάρκο Βασίλα.

Ο κ. Βασίλας αναφέρθηκε στην απόφασή του να είναι υποψήφιος για τη διεκδίκηση του δήμου καυτηριάζοντας παράλληλα ελλείψεις και αστοχίες που χρονίζουν στον σημερινό δήμο.

Ακολουθεί μέρος της ομιλίας.

Αγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες, Συμπολίτες του Δήμου Αμφιλοχίας

Με την ανακοίνωση αυτή θα ήθελα να κάνω, και επίσημα πλέον, γνωστή την απόφασή μου να διεκδικήσω το Αξίωμα του Δημάρχου Αμφιλοχίας θέτοντας τον εαυτόν μου στην πολιτική κρίση σας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου.

Η συνεχής ενεργός συμμετοχή μου στην τοπική κοινωνία και η πολυετής θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν ικανά διαπιστευτήρια, πως το ενδιαφέρον δεν είναι ούτε όψιμο, ούτε συγκυριακό, ούτε σχετίζεται με επαγγελματικά κίνητρα.

Η υποψηφιότητα αυτή δεν ενέχει προσωποκεντρικό χαρακτήρα και δεν ξεκινά από στείρες προσωπικές φιλοδοξίες εξουσίας, αλλά, αποτελεί ενσυνείδητη απόφαση. Απόφαση η οποία ελήφθη, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, συζητήσεων με την κοινωνία, με ενεργούς πολίτες/δημότες από όλο το δημοκρατικό φάσμα, διαφόρων πολιτικών προσανατολισμών, ιδεολογιών, ρόλων και θέσεων, με κοινή συνισταμένη έναν γόνιμο προβληματισμό για την πορεία του Δήμου.

Όραμά μας μια καλύτερη δημοτική αρχή στη βάση των Αρχών και Επιταγών της Διαφάνειας και του Ελέγχου, της Συμμετοχής και της Συνεργασίας, της Διαβούλευσης και της Καινοτομίας.

Μετά την αυτοδιάλυση της δημοτικής παράταξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την ένταξή τους στην ανεξάρτητη κίνηση, την δημόσια δήλωση συμμετοχής στη προσπάθεια αυτή του περιφερειακού συμβούλου και την συμμετοχή πολιτών από όλους τους χώρους και όλες τις δημοτικές ενότητες δημιουργήθηκε ο πυρήνας μιας παράταξης αμιγώς αυτοδιοικητική με αίτημα μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, που δεν είναι κομματική, αλλά αποτελεί Πολυσυλλεκτική Συμμαχία Δυνάμεων, χωρίς στεγανές κομματικές περιχαρακώσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις, και κληρονομημένες προκαταλήψεις.

Στόχος μας είναι μέσα από τη συζήτηση και στροφή στην Κοινωνία των Πολιτών, να θέσουμε τις βάσεις για έναν καινούριο Δήμο, με προοπτική για όλους τους νέους που επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, αλλά και στις υπηρεσίες καθώς και για όσους θέλουν να επιστρέψουν και ελπίζουν να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες.

Θέλουμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ χωρίς ισοπέδωση των υπαρχόντων Προσώπων, καταστάσεων, προσπαθειών, σύνθημά μας είναι η συμμετοχή και η συζήτηση των θεμάτων, των προβλημάτων και των ευκαιριών.
Φίλες και φίλοι,

οι επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, σηματοδοτούν κλείσιμο της «Καλλικρατικής» μεταρρύθμισης και άνοιγμα νέου νομικού πλαισίου στην αυτοδιοίκηση, αυτό του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», που εισάγει και το νέο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική. Είναι προφανές ότι με το νέο εκλογικό νόμο ζητούμενο είναι οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης πλέον να πιστεύουν στη συνεργασία αλλά και να μπορούν να συνεργάζονται.

Ο δήμαρχος απόλυτος άρχοντας τελείωσε.

Πιστεύουμε στις συνεργασίες με κοινό πλαίσιο αρχών, Μπορούμε και το Δείχνουμε. Εκφράζουμε μία εναλλακτική φωνή Οραματιζόμαστε την Αυτοδιοίκηση όχι ως αντικατοπτρισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αναπαραγωγή εντάσεων και πολωτικών διαδικασιών, πλειοδοσία διακηρύξεων και υποσχέσεων, αλλά ως ισχυρή, ανεξάρτητη, αποτελεσματική, που πιστεύει και προκρίνει ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες του δημοκρατικού χώρου, μακριά από μικροπολιτικές ταυτότητες, στη βάση προγραμματικού πλαισίου από κοινού συγκροτημένου, με αυτοδιοικητικό πρόσημο για το καλό ενός Δήμου τριών διαστάσεων:

Κοινωνικής, Οικονομικής, Περιβαλλοντικής διάστασης. Αυτό είναι το ζητούμενό μας, Όραμα Σύνθεσης και Δημιουργίας..

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, το επόμενο διάστημα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών εντός και εκτός Δήμου, πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, χωρίς κριτήρια συμπερίληψης και αποκλεισμούς, δεσμεύσεις ή στείρες προκαταλήψεις, στη βάση ισότιμης ΣΥΝ-εργασίας, ΣΥΝ-διαμόρφωσης του Προγράμματός μας και ανοιχτής συζήτησης, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ, Η ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση:
http://e-maistros.g

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση απο τον Διαχειριστή.

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.