«Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του». Χρόνια πολλά Αμφιλοχία. Χρόνια πολλά Ελλάδα»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και στην Αμφιλοχία.

Ημέρα Εθνικής ανάτασης, που από άκρη σε άκρη της χώρας προκαλεί ρίγη συγκίνησης για τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων απέναντι σε πανίσχυρες πολεμικές μηχανές όπως αυτή του Χίτλερ.

Μικρά παιδιά ,γυναίκες ,άντρες όλοι η Ελλάδα μια γροθιά στάθηκαν άφοβα , περήφανα και προπαντός δυναμικά μπροστά στον γερμανό κατακτητή, κάνοντας τους να αναφωνήσουν πώς οι «Ήρωες πολεμάνε σαν Ελληνες»

Ετσι και η Αμφιλοχία τίμησε την Εθνική επέτειο με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στην συνέχεια με την μαθητική παρέλαση στην παραλία της Αμφιλοχίας.

Πλήθος κόσμου καί όλη η Θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καμάρωσε τους μαθητές των σχολείων της Αμφιλοχίας.

Παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κα Σαλμά Μαρία,ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Κος Κατσούλας Γεώργιος οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφιλοχίας, εκλεγμένοι σύμβουλοι του Δήμου κ.α

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την μαθητική παρέλαση σήμερα στην Αμφιλοχία ανταμείφθηκαν από μια υπέροχη μέρα, με ένα υπέρλαμπρο ήλιο σε μια λαμπυρίζουσα θάλασσα που ακτινοβολούσε.

Χρόνια πολλά σε όλους

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση απο τον Διαχειριστή.

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.